Ajankohtaista

VIRON LUOVUUSKESKUKSET - OSA 1: TARTTO

Anni Sundell
5.5.2011 klo 12:44

image
Kevään Trans Europe Halles (TEH) -kokous järjestettiin Tarton Creative Centre Carnationissa (CCC). Keskuksessa on mm. käsityöläisten, muotoiljoiden ja taiteilijoiden työhuoneita, hostelli ja painokonemuseo. Ja hienot kierreportaat. Kuvassa pohjoismaisia johtajia ja keskellä TEH-superaktiivi Annette Wolfsberger.

image
Yhteistyöprojektit esiteltiin Pecha Kuchan muodossa, aiheina mm. European Voluntary Service, TEH Leaders Lab, Changing Room ja upouusi projekti Engine Room. Koettiin myös esitys, jossa esiintyjä istui ja luki tekstin suoraan paperista. Tässä porukassa kynnys esiintyä on todella matala... ehkä voisi itsekin kokeilla.

image
Löytyi heti ensimmäisenä iltana hieno baarikin, Püssirohukelder eli vanha ruutikellari, jossa on Tarton ja mahdollisesti koko maailman korkein katto.

image
Aamuysiltä piti herätä workshoppeihin. Nyt aiheena oli itsensä kehittäminen. Pohdimme ryhmissä isoja kysymyksiä: Miksi olen kulttuurialalla? Miten saan toteuttaa itseäni? Mitä haluan saavuttaa seuraavien 3 vuoden kuluessa? Kaikki kirjattiin ylös yhteenvetoa varten. Huhhuh.

image
Iltaohjelmassa oli visiitti toiseen luovuuden keskittymään, Tartu Center for Creative Industries (TCCI). Konsepti on suunnilleen sama kuin CCC:llä, eli tarjotaan työtiloja kulttuuritoimijoille, mutta TCCI on ehkä vielä enemmän hautomo, vuokralaisille tarjotaan apua mm. bisnes- ja lakiasioissa. Alakerran viihtyisää kahvila-baaria pyörittää hauska amerikkalaisherrasmies. TEH-vieraat ainakin viihtyivät, kuvassa Italian, Ruotsin ja Suomen väkeä.

image
Illan ohjelmassa oli TCCI:n vuokralaisten järjestämiä työpajoja. Tässä muotoillaan tissejä (!?). Bodyscape-työpajan vetäjä oli maisema-arkkitehtitoimisto.

image
Useimmat TCCI:n ovet olivat avoinna kävijöille. Mutta myös pari suljettua löytyi... Tämähän on tuttu näky Kaapelilla.

image
Kolmannen päivän ohjelmassa oli pingisturnaus. Kuvassa Korjaamo vastaan Melkweg. Ottelun tulos jäi epäselväksi, koska samaan aikaan piti kiirehtiä Printscapes-esitykseen, joka oli painokonemuseon tilaama sävellys painokoneille. Ohjelmaa oli enemmän kuin riittävästi, kiitos Madis, Lemmit ja kumppanit!

Luovuustrippi jatkui Tallinnaan... jatkoa seuraa pian.