| Facebook | Instagram | Twitter

Martin markkinat 2018

24.25.11.2018
Merikaapelihalli, Puristamo, Valssaamo

MARTIN MARKKINAT 2018
24.-25.11.2018, Merikaapelihalli, Puristamo, Valssaamo, Kaapelitehdas

Kaapelitehdas muuttuu taas marraskuun viimeisenä viikonloppuna virolaisen käsityön, ruoan, kirjallisuuden ja musiikin keitaaksi. Martin markkinoiden teema-alueet ovat tänä vuonna kiehtovat Peipsimaa ja Vooremaa. Tämän vuoden uutuutena pääsemme tutkimaan Viron uutta ja jännittävää suunnittelua Designparvella.

Peipsimaa koostuu eri kansoista ja kulttuureista, idyllisistä vanhauskoisten rivikylistä, juhlallisista pyhäköistä, siroista majakoista, ylväistä kartanoista ja jännittävistä museoista. Peipsimaan sydän on Euroopan neljänneksi suurin järvi Peipsijärvi, jonka keskellä kulkee Viron ja Venäjän raja. Peipsimaa tarjoileekin jännittäviä makuja: Peipsin muikkua, savustettua Kolkjan lahnaa, täysiä korillisia Emajõen suursuosta kerättyjä karpaloita, suolakurkkuja ja kullankeltaisia sipulilettejä.

Kauniiden järvien Vooremaalta löytyy yksi Euroopan erikoisimmista jääkaudella muodostuneista harjumaisista maanpinnoista. Vooremaan hieno luonto tarjoaa upeita mahdollisuuksia aktiiviseksi ajanvietteeksi. Vooremaalla on useita kulttuurisesti ja historiallisesti kiinnostavia nähtävyyksiä, kartanoita, linnoja ja museoita sekä kulttuuritapahtumia kuten Betti Alverin runopäivät, Alo Mattiisenin musiikkipäivät ja kiinnostava Kuremaan valkosipulifestivaali sekä koko Virossa tunnetut Paunveren markkina

Markkinoille tuotteitaan tulevat kuitenkin myymään sekä suuret ja suositut että pienet ja uudet uudet käsityö- ja ruokayrittäjät ympäri Viron.

Kulttuuriohjelmassa tapaamme molempien maiden uudet suurlähettiläät, tutustumme virolaisen kirjallisuuden uusiin suomennoksiin, kuuntelemme teema-alueiden musiikkia ja tanssiakin saa!

Myös lapsille on Lastensalissa tarjolla oma ohjelma.

Avoinna:
La klo 10-18
Su klo 10-17

Vapaa pääsy!

Tapahtuma Facebookissa
martinmarkkinat.fi

Kuva: Toomas Dettenborn