| Facebook | Instagram | Twitter

Suomen valokuvataiteen museo: Sanna Kannisto

10.6.–13.9.2020

SUOMEN VALOKUVATAITEEN MUSEO: SANNA KANNISTO - IHMETTELYN TAITO
10.6.–13.9.2020, Suomen valokuvataiteen museo, Suuri näyttelytila, Kaapelitehdas

Kesällä 2020 Valokuvataiteen museolla nähdään valokuvataiteilija Sanna Kanniston teoksia 20 vuoden ajalta. Ihmettelyn taito on läpileikkaus taiteilijan urasta, hänen pitkäkestoisesta kuvaustyöstään Etelä-Amerikan sademetsien tutkimusasemilla ja viime vuosien kuvausprojektista Hangon lintuasemalla. Sademetsien monimuotoinen luonto sekä pohjoisen muuttolinnut lumoavat näyttelyn teoksissa.

Näyttely pureutuu tieteen ja valokuvan yhteiseen historiaan. Miten valokuvan avulla on kerätty, dokumentoitu, kategorisoitu ja näytetty luontoa. Miten tiede on pyrkinyt valokuvan avulla pelkistämään ja vähentämään, irrottamaan kohteensa alkuperäisestä kontekstistaan. Käyttämällä tieteen visualisonnin keinoja, kuten valkoista taustaa ja kohteen irrottamista alkuperäisestä kontekstistaan, Kannisto myös kyseenalaistaa tieteen ja valokuvan objektiivisuutta. Luonnonkappaleiden erottaminen alkuperäisestä kontekstistaan alleviivaa niiden outoutta ja eksotiikkaa, kuin myös maagisuutta.

Näyttelyssä on esillä Sanna Kanniston teoksia vuosilta 2000–2020, videoteoksia sekä ennennäkemätöntä taiteilijan työskentelyn aikana syntynyttä dokumentaarista materiaalia. Näyttely on Kanniston laajin museonäyttely tähän mennessä.

Avoinna:
Ti–su klo 11–18
Ke klo 11–20

Liput:
5 € / 10 €, Museokortti
Alle 18 v. ilmainen sisäänpääsy
Ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeinen ke klo 17-20

Kuva: Sanna Kannisto / Cyanocompsa cyanoides, 2019, pigment ink-print, 160 x 120cm