Esteettömyys

Kaapelitehtaan pääsisäänkäynti Lasipiha on esteetön, ja sen läpi pääsee Kaapelitehtaan sisäpihalle. Talossa ei ole automaattisia ovia, paitsi Lasipihan Kaapeliaukion puolella.

Lasipihalta lähtevän Baanan luiska ei täytä virallista liikkumisesteisen rampin kaltevuuskulmaa (12 %). Luiskan päässä olevassa ovessa ei ole automaattista avausta. Suosittelemme liikkumisesteiselle saattajaa Baanan luiskalle sekä ovia (kolme käytävänovea sekä WC:n ovi) varten.

Lasipihan infopisteellä on lainattava pyörätuoli.

Esteetön kulku Kaapelitehtaan sisäpihalle onnistuu myös Tallberginkadun porttikongin kautta. Porttikongissa on kaksi hidastetöyssyä, joiden ohi pääsee kiertämään esim. pyörätuolilla. Invataksit pääsevät ajamaan Kaapelitehtaan sisäpihalle porttikongin kautta.

Porttikongista on luiska Kaapelitehtaan Konttoriin.

Kaapelitehtaan C-aulan ovella on luiska (kaltevuus n. 12 %), jonka kautta pääsee C-aulaan, ravintola Hima & Saliin, Merikaapelihalliin, Puristamoon ja C-rappuun.

Valssaamoon pääsee esteettömästi B-portaan hissillä.

Talon kaikkiin kerroksiin ja tapahtumatiloihin pääsee sisäpihalta hisseillä.

Esteetön kulku Kaapelitehtaan museoihin esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai lastenvaunuilla onnistuu Tammasaarenkadun puolelta (kartassa sisäänkäynti G). Museoiden sisäänkäynnillä on luiska (kaltevuus n. 9 %). Saattopysäköinnin osalta on mahdollista pysähtyä ja pysäköidä Tammasaarenkadulle. Samoin invataksit voivat pysähtyä ja jättää asiakkaansa museoiden kulmalle.

Kaapelitehtaan sisäpihalla on kaksi pyörätuolimerkillä merkittyä liikkumisesteisen pysäköintipaikkaa. 

Kaapelitehdas ei ole kynnyksetön, sillä rakennusmääräykset vaativat kynnykset. Kaapelitehtaalla on tehty ramppeja helpottamaan kulkua, tai kynnykset ovat parin sentin korkuisia.

Otathan huomioon, että Kaapelitehdas on vanha kiinteistö. Rakennusvaiheessa ei ole pystytty ottamaan huomioon nykyisiä esteettömyysvaatimuksia. Toisaalta tehdaskäyttöön suunnitellun rakennuksen käytävät ovat leveitä.

Kaapelitehtaalla tehdään jatkuvasti erilaisia remontteja, ja ilmassa saattaa olla pölyä. Kiinteistössä on koneellinen ilmanvaihto.

Kaapelitehtaalla on kahdeksan esteetöntä WC:tä:
Kellarireitti Baana: 0. krs.
A-porras: Kaapelitehtaan Konttori / Info 1. krs. ja 2. krs. / 3. krs.
B-porras: 1. krs.
C-porras: 1. krs. / 3. krs.
D-porras: kellari (kokoustilojen vieressä). 

Lisätietoja saavutettavuudesta ja esteettömyydestä saat Kaapelitehtaan vuokralaisilta heidän omissa tiloissaan järjestettävästä toiminnasta sekä Kaapelitehtaalla pidettävien tapahtumien järjestäjiltä.

Ladataan...