
Kunnon työn päivä
Hotelli- ja ravintolamuseossa vietetään Kunnon työn päivää yhdessä Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n kanssa.
Klo 12 Luento: Ravintolatyöntekijät vaatimusten ristitulessa 1919-1954
Palvelua vaativat asiakkaat, voittoa tavoittelevat omistajat ja työskentelyä valvovat viranomaiset ovat pakottaneet ravintolatyöntekijät luovimaan laillisen ja laittoman rajalla. Millaista ravintolatyö oli kieltolain aikana? Entä millä tavoin sota-aika vaikutti ravintolatyöntekijöiden elämään? Valtiotieteen maisterin Olivia Lehmuskallion luennolla käydään läpi työntekijöiden kokemuksia ravintolatyöhön kohdistuneista rajoituksista.
Klo 13 Opastus: Makuasioita-näyttely
Opastuksella keskitytään majoitus- ja ravitsemisalan merkitykseen suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin näkökulmasta. Oppaana toimii museonjohtaja Anni Pelkonen.
Klo 14 Ajankohtaiskatsaus: Majoitus- ja ravintola-alan kuulumiset vuonna 2023
Palvelualojen ammattiliitto PAMin viestintäjohtaja Timo Piiroinen antaa ajankohtaisen katsauksen majoitus- ja ravintola-alan tilanteeseen.
Lisäksi museossa on tapahtuman ajan esillä pienoisnäyttely Rinta rinnan – työvuorossa naiset, joka kertoo naisten työstä hotelli- ja ravintola-alalla.
Tapahtuman mahdollistaa Palvelualojen ammattiliitto PAM ry.
Kuva: HOK:n Ravintola Stadion, työntekijöitä yhdistetyssä varasto- ja taukotilassa. / Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmat.
hotellijaravintolamuseo.fi/nayttely/kunnon-tyon-paiva-esilla-ravintolatyon-historia