Tietoa Kaapelitalosta

Kiinteistö Oy Kaapelitalo on Helsingin kaupungin omistama kiinteistöyhtiö. Omistamme, peruskorjaamme ja vuokraamme vanhoja teollisuusrakennuksia taiteen ja kulttuurin tarpeisiin. Tavoitteena on tarjota toimivia ja inspiroivia tiloja kulttuurin eri muodoille.

Vuodesta 1992 olemme omistaneet Ruoholahdessa sijaitsevan Kaapelitehtaan, joka on Suomen suurin kulttuurikeskus. Vuodesta 2008 lähtien olemme omistaneet suurista yleisötapahtumista ja festivaaleista tunnetun Suvilahden vanhan energiantuotantoalueen, ja vuoden 2020 alusta lähtien myös Vallilassa Nilsiänkatu 10:ssä sijaitsevan lääkeyhtiö Orionin entisen pääkonttorin ja lääketehtaan kiinteistön.

N10:n oston myötä hallinnoimme lähes 100 000 neliömetriä kolmessa eri kohteessa ympäri Helsinkiä. Lisäksi Kaapelitehtaan yhteyteen on valmistunut Tanssin talo, jonka on määrä avata ovensa 2.2.2022.

Yhtiömme tavoitteena on kehittää kiinteistöjä pitkäjänteisesti ja tarjota toimivia ja inspiroivia tiloja taide- ja kulttuuritoimijoiden sekä luovan teollisuuden tarpeisiin. Toimintaa pyöritetään kestävällä pohjalla ja rikastutetaan Helsingin kulttuuritarjontaa.

Tavoitteenamme on löytää sellaisia vuokralaisia, jotka tukevat paitsi kokonaisuuden kehittymistä, myös toistensa toimintaa. Yhtiömme toimii vuokratuloilla ilman ulkoisia avustuksia.

Haluamme edistää Helsingin monipuolista kulttuuritarjontaa, minkä vuoksi vuokrahinnoittellumme on porrastettu: esimerkiksi ateljeevuokralaiset maksavat vain noin 40 % vuokrasumman kaupallisiin toimijoihin verrattuna.

Kaikki yhtiön tuotot sijoitetaan takaisin kiinteistöjen kehittämiseen ja ylläpitoon, eikä osinkoja jaeta.

Liikevaihtomme on noin 6 miljoonaa euroa.

Ympäristövastuullisuus on olennainen osa toimintaamme ja pyrimme jatkuvasti keventämään ympäristökuormaamme. Tavoitteenamme on tapahtumien ja rakennusten synnyttämien ilmasto- ja ympäristövaikutusten pienentäminen. Kehitämme jatkuvasti jätehuoltoamme ja vähennämme veden-, sähkön- ja lämmönkulutustamme. Kompensoimme myös kaikki työmatkojemme lentopäästöt. Kaapelitehdas on mukana Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä.

Kiinteistö Oy Kaapelitalon hallitus

Anna Baijars, puheenjohtaja
Marja-Leena Rinkineva, varapuheenjohtaja
Markus Koistinen
Martina Linder
Miia Pasuri
Dimitri Qvintus
Pauliina Saares
Anna Tuori