Aktuellt

RekryHaavi on rekrytointipalvelu kulttuurikentän toimijoille

11.6.2019 klo 13:30

Uusi rekrytointipalvelu RekryHaavi on työkalu luovien ja kulttuurialojen toimijoiden käyttöön. Palvelussa voi ilmoittaa avoimista työpaikoista, työharjoittelupaikoista tai opiskelijaprojekteista, joihin etsii osaajia eri koulutusasteilta.

Työharjoitteluprojektit, opiskelijaprojektit ja opinnäytetyöt kuuluvat olennaisena osana kaikkiin ammatillisiin korkeakoulututkintoihin. Samaan aikaan monet kulttuurikentän toimijat etsivät tekijöitä erilaisiin tehtäviin.

Kiinteistö Oy Kaapelitalo on toteuttanut RekryHaavi-rekrytointipalvelun yhteistyössä Metropolia ammattikorkeakoulun Katiska-hankkeen kanssa joustavaksi työkaluksi erityisesti luovien ja kulttuurialojen toimijoiden käyttöön.

RekryHaavi-palvelun tavoitteena on tukea kulttuurikentän toimijoita niin, että työ kohtaisi tekijänsä, opiskelijat saisivat kokemuksia työelämästä, ja koulut tukea yhteistyötoiminnan vahvistamiseen kentän toimijoiden kanssa. Kaapelitalo toimii RekryHaavin alustana, ja on mukana mahdollistamassa kohtaamisia ja kontakteja monialaisesti.

- RekryHaavi on tarkoitettu ensisijaisesti Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskusten vuokralaisille, mutta se on ehdottomasti avoinna ja tukena myös lähialueiden yrittäjille, yrityksille ja yhteisöille, kun he etsivät työvoimaa tai työharjoittelijoita, Kiinteistö Oy Kaapelitalon markkinointi- ja kehityspäällikkö Raine Heikkinen painottaa.

- Palvelu yhdistää työn ja tekijän matalalla kynnyksellä. Sellaisetkin toimijat, jotka eivät tyypillisesti ota harjoittelijoita, esimerkiksi kuvataiteilijat, voivat löytää tarvitsemaansa apua ja osaamista, Heikkinen jatkaa.

RekryHaavi toimii osoitteessa www.kaapelitehdas.fi/rekryhaavi. Palvelun kautta voi jättää oman työpaikka-, työharjoittelu- tai projekti-ilmoituksen, johon etsii tekijää.

- RekryHaavi on luotu mahdollisimman joustavaksi palveluksi, koska luovien alojen yrittäjien, yritysten ja yhteisöjen tarpeetkin ovat moninaisia ja vaihtelevia, Katiska-hankkeen projektipäällikkö Nicklas Nyman toteaa.

- Ammattikorkeakoulut tutkivat ja kehittävät jatkuvasti uusia metodeja sekä työkaluja, jotka lisäävät dialogia työelämän ja koulujen välillä. RekryHaavi on kehitetty yhteistyössä alueiden toimijoiden kanssa ja heidän tarpeisiinsa vastaten. RekryHaaville haetaan näkyvyyttä oppilaitosten omien verkostojen sekä opiskelijayhdistysten lisäksi Helsingin kaupungin uraneuvojien ja Ohjaamon kautta, jotka ovat mainioita kumppaneita rekrytoinnin tueksi. Palvelussa on täysin mahdollista siis hakea muutakin kuin opiskelijatyövoimaa, esimerkiksi tekijää palkkatuettuun työsuhteeseen tai vaikka lyhyeen projektiin, Nyman kertoo.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Nicklas Nyman, nicklas.nyman(at)metropolia.fi, puh. 040 1592571
Markkinointi- ja kehityspäällikkö Raine Heikkinen, raine.heikkine(at)kaapelitehdas.fi, puh. 040 500 7354

kaapelitehdas.fi/rekryhaavi
katiska.metropolia.fi
kaapelitehdas.fi
suvilahti.fi

Kuva: Metropolia ammattikorkeakoulun kuvapankki

Detaljplaneändringen av dansens hus vann laga kraft - byggnadsarbetet inleds i höst 2019

10.6.2019 klo 15:39

Detaljplaneändringen vann laga kraft den 10 juni 2019. Byggandet av dansens hus vid Kabelfabriken inleds i höst med anläggningsentreprenaden. Byggandet tar cirka två år så att öppningssäsongen kommer att dra igång hösten 2021.

- Påbörjandet av byggandet uppfyller en långvarig önskan som funnits inom det finländska dansfältet. En dröm går i uppfyllelse när vi om cirka två år får slå upp portarna till dansens hus. I och med byggandet får vår organisation också en fast punkt för att planera verksamhet och innehåll, säger Matti Numminen, direktör för Tanssin talo.

Detaljplaneändringen av dansens hus godkändes av Helsingfors stadsfullmäktige den 16 maj 2018. Ett besvär har anförts om detaljplaneändringen. Det förkastades av Helsingfors förvaltningsrätt den 8 maj 2019. Detaljplaneändringen vann laga kraft den 10 juni 2019. Byggarbetet inleds i höst 2019.

- Fastställandet av detaljplanen är en viktig milstolpe för vårt projekt. Efter flera års förberedelser kommer vi äntligen igång med det konkreta byggandet. Byggandet av dansens hus och renoveringen av den gamla fabriksbyggnaden i anslutning till det kommer att bidra till att Kabelfabriken blir en ännu mer funktionell och besökarvänlig helhet där konstutövare, konstintresserade och vänner av konst möts och får utlopp för sin kreativitet, säger Kai Huotari, vd för Fastighet Ab Kaapelitalo.

Fastighet Ab Kaapelitalo är byggherre för dansens hus, och Tanssin talo rf ansvarar för själva verksamheten.

Du kan följa med byggprojektet samt prenumerera på nyhetsbrevet här: www.tanssintalorakentuu.fi (för närvarande på finska).

Mer information:
Kai Huotari, vd, Fastighet Ab Kaapelitalo, kai.huotari(at)kaapelitehdas.fi, tel. +358 50 384 1557
Matti Numminen, direktör, Tanssin talo rf, matti.numminen(at)tanssintalo.fi, tel. +358 40 467 0276

Foto: Dansens hus, JKMM Architects

 

Suvilahden pysäköinti uudistuu 3.6.2019 alkaen

31.5.2019 klo 13:39

Suvilahden ulkoalueen pysäköinti muuttuu maksulliseksi 3.6.2019 alkaen, ja alueella alkaa yksityinen pysäköinninvalvonta. Maksuton kahden tunnin (1.9.2019 alkaen 3 tunnin) pysäköinti parkkikiekolla säilyy.

Pysäköinnin ehdot

Pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla. Pysäköintiruutuja ei maalata alueelle, vaan ruudut on merkitty Suvilahden Energiakentälle tolpilla sekä kyltein rakennusten seiniin. Lukuunottamatta invaruutuja, sähköautojen latausruutuja sekä 24 h parkkiruutuja, kaikissa parkkiruuduissa on samat säännöt.

Lastauspysäköinti 15 minuutin ajaksi muualle kuin merkityille paikoille on sallittu kaikkialla alueella ja rapunovien läheisyydessä, kunhan lastaus ei haittaa muuta liikennettä.

Pysäköintiruutuja alueella on 3.6.2019 alkaen käytössä noin 150 kpl. Lisäksi invapaikkoja on 6 kpl ja sähköauton nopeita latauspisteitä 2 kpl (operaattorina toimii Virta.fi-sähköauton latauspalvelu). Lisäksi alueelle on tulossa 14 kpl 24 h parkkiruutuja sekä lisää sähköauton latauspisteitä.

Pysäköinninvalvontaa suorittaa Smart Park Finland Oy.

Pysäköintitaksat

Parkkikiekolla kaikille on 2 tuntia ilmaista pysäköintiaikaa (1.9.2019 alkaen 3 tuntia). Tämän jälkeen taksa on 2 € / h tai 16 € / vuorokausi.

Alueelle asennetaan maksuautomaatti Puhdistamon (rakennus 6) eteläseinustalle. Maksuvaihtoehdot automaatissa ovat luottokortti, mobiilimaksaminen (EasyPark) sekä kolikot. Maksuautomaatissa toimii myös lähimaksu. Maksuautomaatista voi noutaa ensimmäisen 2 tunnin (1.9. alkaen 3 tunnin) maksutonta pysäköintiä varten lipukkeen, jos autossa ei ole parkkikiekkoa. Pysäköintimaksu ei koske moottoripyöriä.

Suvilahden kesän festivaalikauden aikana maksuautomaatti voi jäädä aidatun festivaalialueen sisäpuolelle. Jos maksuautomaatille ei tästä syystä pääse, pysäköintiä ei tarvitse maksaa.

Toinen maksuautomaatti tullaan asentamaan myöhemmin Voimalaitoksen (rakennus 1) eteläpuolelle.

Lisätiedot:
Käyttöpäällikkö Matti Waara, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, matti.waara(at)kaapelitehdas.fi, puh. 040 709 8297
Smart Park Finland Oy, info(at)smartparking.fi

Suvilahden katutaiteen avoin maalauspaikka siirtyy uudelle graffitiaidalle

17.5.2019 klo 09:53

Suvilahden kulttuurikeskuksessa avautuu uusi graffitiaita lauantaina 25.5.2019. Uusi aita sijaitsee Kalasataman sähköaseman ympärillä Sörnäisten rantatien läheisyydessä. Aidassa on vapaata maalauspintaa 300m². Uuden aidan avautuessa muut luvalliset maalauspaikat Suvilahdessa poistuvat käytöstä.

Helsingin ensimmäinen luvallinen graffitiaita avattiin Suvilahden kulttuurikeskukseen ja Sompasaareen 2007. Aita saavutti heti suuren suosion. Suvilahden alueella graffititaide on muodostunut leimalliseksi osaksi alueen ilmettä. Suvilahdessa toimii graffitien maalaamiseen tarvikkeita myyvä kauppa ja galleria Make Your Mark. Katutaide näkyy myös osana alueella järjestettäviä isoja yleisötapahtumia.

Luvallisia maalauspaikkoja Suvilahdessa ovat viime vuosina olleet kaasukellojen puinen työmaa-aita ja Kalasataman sähköaseman työmaa-aita. Muita luvallisia paikkoja talojen ja kaasukellojen seinissä tai muureissa ei ole. Suvilahti DYI skeittipuisto ei ole osa Suvilahden kulttuurikeskusta, vaan sen katutaidekulttuurista ja maalausten luvallisuudesta vastaa Suomen Rullalautaliitto.

Vuonna 2007 Suvilahden graffitiaidan avautuessa luvalliselle maalaukselle laadittiin säännöt. Vuosien saatossa ne ovat unohtuneet tai niistä ei enää välitetä. Nyt keväällä 2019 uuden graffitiaidan avautuessa säännöt otetaan uudestaan käyttöön, ja niiden noudattamista valvotaan.

Kaasukellojen työmaa-aidan maalaus ei ole jatkossa enää luvallista. Teräksinen kaasukello sekä rakennusten seinät putsataan ja pidetään jatkossa historiallisessa asussaan, kuten alueen suojelumääräykset edellyttävät.

- Katutaide ja graffitit kuuluvat Suvilahteen ja ovat osa alueen ilmettä. Katutaiteeseen kuuluu totta kai myös ripaus anarkismia, mutta suojeltujen rakennusten seinien ja luonnon kivistä tehtyjen muurien maalaus ei ole OK. Luvattomia maalauksia katsotaan jatkossa vahingontekona ja ilkivaltana ja niihin puututaan, toteaa myyntipäällikkö Jouni Kärki Suvilahden aluetta hallinnoivasta Kiinteistö Oy Kaapelitalosta.

Syksyllä 2019 uuden katutaideaidan viereen tulee väliaikainen työmaa-aita, joka varataan myös maalauskäyttöön. Aita on maalareiden käytettävissä vuoteen 2022 asti.

Suvilahden graffitiaidan avajaiset ja graffitikilpailu: Kuusi suomalaisen katutaiteen huippua kisaa Suvilahden graffitiaidan avajaisissa luovuudessa ja maalaustaidossa.
Lauantaina 25.5. klo 9-16
Sörnäisten rantatie 22, 00530 Helsinki

Lisätietoja: 
Myyntipäällikkö Jouni Kärki, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, jouni.karki(at)kaapelitehdas.fi
Mediatuottaja Antti Salminen, Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika / nuoriso, antti.j.salminen(at)hel.fi

suvilahti.fi
supafly.munstadi.fi
helensahkoverkko.fi/graffiti

Kuva: Helsinki street art office Supafly / Suvilahden graffitiseinä vuonna 2016  

International Conference on Business Models in Culture

18.4.2019 klo 13:52

On 24–25 April 2019 leading art and cultural professionals, policymakers and researchers will meet at the Cable Factory in Helsinki to discuss business model innovation in the sector. The conference will close the four-year collaboration project Creative Lenses.

The Creative Lenses Final Conference - Culture and Business Models in Challenging Times will take place at the Cable Factory (Kaapelitehdas), Helsinki. The two-day conference will explore how arts and cultural organisations can adapt to the changing environment and strengthen their business models accordingly.

The conference explores three main themes

 • Business Model Thinking: Why are the business models of arts and cultural organisations increasingly discussed? What are the different approaches arts and cultural organisations take to thinking about or changing their business models? What are the implications of business model thinking?

 • Value and Valuing: What are the different ways of understanding the value that arts and cultural organisations embody, create and realise? How do they balance conflicting missions and priorities?

 • Making Sense, Impact and Research: How can arts and cultural organisations learn from, about and with their audiences and stakeholders? What are the different ways of re-imagining impact and knowledge co-creation?

The programme includes keynote speeches, workshops and panel discussions

The leader of Julie’s Bicycle Alison Tickell will give her keynote speech on Wednesday 24 April, and the artist Teemu Mäki will speak on Thursday 25 April.

Alison Tickell founded and leads Julie’s Bicycle, a UK-based organisation which advocates for and demonstrates through collaborative projects how arts organisations catalyse, inspire and deliver environmental sustainability. Teemu Mäki is a Finnish artist, director, writer, researcher and chairman of The Artists' Association of Finland. To him, art is the most flexible, versatile and holistic form of philosophy and politics.

The conference closes the Creative Lenses project

This international conference will close the four-year (2015–2019) project, Creative Lenses, that was funded by Creative Europe programme and strives to improve arts and cultural organisations business models by developing their long-term strategic and innovation capacities. 

See programme
Read more about the project

creativelenses.eu

Etsitkö vuokrattavaa toimistotilaa yrityksellesi?

5.4.2019 klo 09:30

Etsitkö vuokrattavia toimistotiloja tai peräti omaa taloa yrityksellesi Helsingistä?

Pikku Pässi sijaitsee Ruoholahdessa (Salmisaarenkatu 4) erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Kokonaisuudessaan vuokrattavaa tilaa on 1470 m2. Kiinteistöä vuokraa ja huoltaa Kiinteistö Oy Kaapelitalo.

Pikku Pässi:

 • entinen asuinrakennus
 • peruskorjattu avotoimistokäyttöön v. 2005
 • kolme samanlaista kerrosta, joiden kerrospinta-ala on 350 m2
 • 4. ja 5. kerroksessa on yhteensä 88 m2
 • varastotiloja
 • parkkitilaa 20 autolle
 • koneellinen ilmastointi
 • huoltoyhtiön palvelut kuuluvat vuokraan

Katso esittelyvideo (YouTube)

Heräsikö kiinnostuksesi? Kysy lisää:

isännöitsijä Soile Kaukolander, puh. 040 574 3991
soile.kaukolander(at)kaapelitehdas.fi

The general arrangement drawings of Dance House Helsinki confirmed

1.4.2019 klo 15:39

The board of Dance House Helsinki confirmed the general arrangement drawings of Dance House Helsinki in December 2018. – Now we can move on to planning the actual operations and getting to know the House. This is an important step towards Dance House Helsinki, says Director Matti Numminen.

The new building of Dance House Helsinki will be constructed in connection with the Cable Factory. In addition, some premises inside the current Cable Factory will be renovated for the use of the House. Now, the general arrangement drawings of Dance House Helsinki’s first, second and third floor and basement are presented. In all, the House has seven floors, but the topmost floors are reserved mainly for technical premises. The detailed technical design of the House is still ongoing.

The core of Dance House Helsinki consists of the Erkko Stage with 700 seats, the Pannuhalli stage with 250 seats and an Event Square. All of the adaptable stages are located on the first floor of Dance House Helsinki and they are interconnected. All stages are connected to the performers’ backstage premises, practice studio and loading docks.

The Erkko Stage with 700 seats provides a spectacular setting for the performance of international level events. The main stage consists of the auditorium, the stage with its backstage and sides of the stage premises as well as the wings. The free height of the stage is up to 21 metres, which enables creating impressive performances. The stage can also be divided into separate facilities for smaller productions using upward acting doors.

The current Pannuhalli of Cable Factory will be converted to the use of Dance House Helsinki and it can be adapted to fit 250 spectators. The robust industrial feel of Pannuhalli will be preserved. Free height of the stage is approximately 11 metres. In connection with the new building, a green room and a connection corridor to other premises of the House will be built in Pannuhalli.

Both stages have a direct connection to the performers’ green room located on the second floor. There are five four-person dressing rooms and two larger dressing rooms for 30 people in connection with the green room. The multipurpose space located in the Dance House Helsinki office can be booked as the working space of visiting performances’ production staff. Dance House Helsinki’s practice studio is located in the current premises of the Cable Factory and it covers an area of 12 x 14 metres. The studio will be equipped with mirrors and barres. The practice studio can be accessed through the new building and also through stairwell A of the Cable Factory.

In addition, the House will have a workshop and AV production facilities, wardrobe management facilities and a laundry as well as different technical premises for performing groups.

Audience will arrive at Dance House Helsinki through the Event Square. The Event Square is the heart of Dance House Helsinki where you can experience different kinds of events and performance or enjoy restaurant services. You can also find gender-neutral toilet facilities on the Event Square. The current basement facilities of Pannuhalli will house the cloakroom and restaurant services of Dance House Helsinki – in the future, you can go clubbing there, for instance.

First stage dedicated to dance

– The idea behind planning and designing the premises has been to create as functional a space as possible for performing dance. Dance House Helsinki is the first stage in Finland dedicated to dance – and this versatile form of art requires a top-notch setting, says Matti Nurminen.

The now confirmed general arrangement drawings of Dance House Helsinki are the result of years of work. In addition to hearing different experts, interviews have been conducted with visitors, dance professionals and tenants of Cable Factory. The goal has been to take into consideration the needs of different audiences, performers and productions as well as other actors, such as restaurateurs and facility management, in the design and planning.

The developer of Dance House Helsinki is Koy Kaapelitalo and Haahtela Group has been the construction consultant. Dance House Helsinki makes sure that the premises are suited for their purpose. The design team consists of experts of different fields, including architecture, construction, traffic management, acoustics and stage technology. JKMM Architects and Talli Architecture & Design are collaborating in designing the House.

– From the perspective of Cable Factory, it is great that the premises of Dance House Helsinki will be fine-tuned to work the best they can for players in the field of dance but in a way that it creates a smooth combination with the other premises of Cable Factory, says Kai Huotari, Managing Director at Kiinteistö Oy Kaapelitalo.

A complaint has been issued on the land use plan of Dance House Helsinki and processing the complaint is still ongoing in the Administrative Court. After the processing of the complaint, a planning permission will be applied from the City of Helsinki. Design process will continue based on the confirmed general arrangement drawings. Some minor changes may still occur but overall the Dance House Helsinki will look like this. The construction of the house will take approximately two years.

See the general arrangement drawings (PDF)

Stage and practice studio information

Erkko Stage, 1st floor:
700 seats
Auditorium, stage, backstage and sides of the stage, wings
Stage width 25.8 m, depth 15.9 m, height 20.9 m
Proscenium arch width 21.8 m and height 11 m
Fly tower
The wings are the same size as the big stage’s performance area, height 8 m

Pannuhalli, 2nd floor:
250 seats
Adaptable auditorium
Free height approximately 11 m

Practice studio 3rd floor:
Width 12 m and depth 14 m
Dance floor, mirrors, barres
2 dressing rooms for 6 people
Green room

tanssintalo.fi

Mitä teillä tehdään kesällä?

4.3.2019 klo 09:08

Ilmoittautuminen Kaapelitehtaan ja Suvilahden kesäkursseille on käynnissä!

Kaapelitehtaalla ja Suvilahdessa järjestetään lapsille, nuorille ja aikuisille kesä-elokuussa 2019 monipuolista ja hauskaa tekemistä. Tarjolla on mm. teatteria, kuvataidetta, animaatiota, keramiikkakursseja, pienoismalleja, sirkusta, tietokoneleirejä, akrobatiaa..

Lue lisää:
Kaapelitehtaan kesäkurssit 
Suvilahden kesäkurssit

Tero Saarinen Company muuttaa Kaapelitehtaalle

1.3.2019 klo 09:37

Tero Saarinen Company muuttaa peruskorjauspäätöstä odottavasta Aleksanterin teatterista Kaapelitehtaan E-portaan 3. kerrokseen keväällä 2019. Toimisto- ja varastotilojen yhteyteen remontoidaan lähes 200 m2 harjoitussali, jota vuokrataan myös muun tanssin kentän käyttöön.

- Kaapelitehdas toivottaa Tero Saarinen Companyn lämpimästi tervetulleeksi vuokralaisyhteisöönsä! Suomen menestyneimmän tanssiryhmän asettuminen Kaapelitehtaalle nostaa entisestään tanssitaiteen profiilia Suomen suurimmassa kulttuurikeskuksessa, ja se ennakoi hienosti Tanssin talon rakentamista Kaapelitehtaan yhteyteen, Kiinteistö Oy Kaapelitalon toimitusjohtaja Kai Huotari sanoo.

- On inspiroivaa asettua osaksi Kaapelitehtaan monitaiteista luovan alan yhteisöä ja tanssitoimijoiden keskittymää. Odotamme innolla uusien tilojen luomia mahdollisuuksia oman toimintamme kehittämiseen sekä entistä syvempään yhteistyöhön ja synergiaan alan muiden toimijoiden kanssa, kommentoi Tero Saarinen Companyn toiminnanjohtaja Iiris Autio.

terosaarinen.com

Kuva: Morphed / Günther Gröger, ©grox 
groxpressimages . at

Blogg: Hisstal om kultur

21.12.2018 klo 12:26


Begreppet hiss pitch hänvisar till ett kort försäljningstal som man hinner hålla även under en kort hisstur. Under LIFT evenemanget, som fick sitt namn efter Kabelfabrikens stora C-hiss, hörde man ändå tal om kultur, konst och media.

Två tal blev speciellt i mitt minne. En amerikansk ativist och författare Eli Pariser höll ett tal om journalismens kris där fejknyheterna är aktuella. Enligt honom är det brist på förtroende som är problemets kärna.

Pariser berättade att förtroende består av två dimensioner: värme och kompetens. Enligt honom har journalismen fokuserat enbart på kompetensen och glömt bort värmen. Det här förklarar Trumps popularitet och Brexit-sidans seger i folkomröstningen i Storbritannien. Folkgrupper, vilkas fördelar inte har drivits på decennier, har känt sig bortglömda. De här medborgarna  bryr sig inte om sakfel, lögner eller bristfällig kompetens om de känner att personen bakom är på deras sida och förstår dem.

Pariser efterlyser att för att uppnå publikens förtroende måste journalismen närma sig sin publik och kunna vädja till dess empati, nyfikenhet och medkänsla utöver förnuftet.

Ett annat tal som blev i mitt minne var den holländska professorn Dick Rijkens föredrag. Rijken talade om kulturens roll i nätverkssamhället. Han påminde att den västerländska uppfattningen om sanningen har ändrats från förnuftsbaserad till känslobaserad med tidens gång som en pendel och att konstinriktningar har tolkat den här förändringen från upplysslingen till romantiken, från romantiken till realismen, från realismen till symbolismen osv.

För tillfället lever vi i slutet av den förnuftsbaserade, neoliberala och teknokratiska epoken och pendel har svängt tillbaka mot känsla för att vårt regeldyrkande EU samhälle är oförmöget att behandla mjuka värden. Det förmår inte  fatta beslut utan exakta indikatorer och utan strikta definitioner. Som en reaktion till det här regelsamhället har dess fullständiga motsats uppstått det vill säga Trump vars understödares uppfattning om sanningen är helt och hållet känslobaserad: vad som helst som är bra för den egna stammen, må vara sant.

Enligt Rijken behöver vårt samhälle nu redskap som hjälper oss att tala om svårdefinierbara och svårmätbara saker och just där har konst och kultur traditioner av århundraden.

Parisers och Rijkens budskap i sina tal är likadant: vi måste igen kunna integrera känsla, värme och empati i grundstrukturerna i vår demokrati så att medborgarna skulle kunna uppleva dem på nytt som betydelsefulla. Kultur sysslar med skapande av betydelser och just därför  är konst och media i en nyckelposition i denna uppgift. 

På Kabelfabriken och i Södervik skapar hundratals professionella inom konst, kultur och media dagligen betydelser genom sitt  arbete. Er roll i den här vändpunkten är oerhört stor när vi försöker förstå varandra bättre och när vi försöker skapa en mer enhetlig världsbild. Bättre liv med kultur!

Eli Parisers och Dick Rijkens – precis som alla andra presentationer  på LIFTs huvudestrad – kan ses på Yle Arena YLE Arena ett halvt år.

Video: LIFT - New Dimensions of Media, Arts & Culture 17.-18.10.2018 (YouTube)

- Verkställande direktör, Fastighet Ab Kaapelitalo, Kai Huotari

Foto: Sebastian Rosenberg / Kapina Productions, LIFT 2018 - Eli Pariser

Sidor