Finlands fotografiska museum: Festivalen för Politisk Fotografi 2019

8.3.–26.5.2019

FINLANDS FOTOGRAFISKA MUSEUM: FESTIVALEN FÖR POLITISK FOTOGRAFI 2019 - MÖJLIGHET
8.3.–26.5.2019, Finlands fotografiska museum, Kabelfabriken

Festivalen för politisk fotografi 2019 söker kollektiv föreställningsförmåga och verksamhetsmöjligheter. Den motsätter sig uppfattningen om att man inte kan påverka saker, även om allt tal om föreställning, hopp och alternativa möjligheter i samband med informationen om klimatförändring, förlorad biodiversitet samt rasismens, kvinnofientlighetens och extremhögerns frammarsch är lätt att avfärda som verklighetsflykt.

Festivalen lyfter fram fotografiprojekt som behandlar mindre och större förändringar och alternativa sätt att tänka och leva. Förändringarna kan vara  personliga livsstilsval eller de kan sikta på en mer omfattande omvälvning i samhällets eller den ekonomiska maktens strukturer. Projekten lägger fram en etisk föreställningsförmåga med hjälp av vilken vi kan ifrågasätta de existerande strukturerna. Hoppet är ett tillstånd med hjälp av vilket vi kan föreställa oss världen sådan den borde vara, och inte sådan man vill få oss att tro att den är.

Fotografer, konstnärer och upphovspersoner på Festivalen för politisk fotografi 2019: Laia Abril, Darya Apakhonchich, Airin Bahmani, Aslan Gaisumov, Pekka Elomaa och arbetsgruppen i föreningen Lyhty, Touko Hujanen, Ella Kiviniemi & Linda Manner, Patrik Rastenberger & Sergio Prudant, Sanni Seppo & Ritva Kovalainen & Ville Tanttu, Kurt Tong samt kuratorerna Nayab Ikram och Ramina Habibollah för utställningen Winds of samt konstnärerna Baran Caginli, Jeannette Ehlers, Mi Tjio och Uwa Iduozee.

Öppet:
Tis–sön kl 11–18
Ons kl 11–20

Biljetter:
5 € / 10 €, Museikort
Under 18 år gratis.
Fritt inträde sista ons i månaden kl 17–20.

pvf.fi

Foto: Uwa Iduozee / Sunny, från serien They walked on water, 2018