
Hotelli- ja ravintolamuseon yleisöopastukset syksyllä 2025
Syksyn 2025 kattauksesta löydät innostavia yleisöopastuksia. Opastukset kestävät noin 45 minuuttia. Oppaana toimii museolehtori Aino Malminen. Mukaan mahtuu noin 20 henkilöä. Ei ennakkoilmoittautumista.
To 14.8.2025 NAM YÖK HÄH – Mistä on ruokaperinteet tehty? Taiteiden yön aloituksena järjestetään opastus ruokaperinteistä kertovaan näyttelyyn. Oppaan johdolla pohditaan ruokaperinteiden moninaisuutta. Samalla myytit murtuvat ja antavat tilaa ajatella myös toisin.
Ke 3.9.2025 ja to 4.9.2025 Kippis suomalaiselle alkoholihistorialle: Paheita vai sivistynyttä nautiskelua? Suomalainen alkoholihistoria ei jätä kylmäksi. Opastuksen aikana pohditaan alkoholikulttuurin erikoisuuksia, jotka näkyvät ihmisten kohtaamisissa alkoholimyymälöissä ja ravintoloissa. Opastukset ovat osa Jäähyväiset Alkon myymälämuseolle -tapahtumaviikkoa.
To 25.9.2025 Nostalgia Tutustutaan yhdessä ruoka- ja juomakulttuurin menneisyyteen ja osallistujien jakamiin tosielämän tarinoihin museon Makuasioita-näyttelyssä. Jokainen opastus on ainutlaatuinen sekoitus elettyä elämää ja yhteisesti jaettuja muistoja.
To 30.10.2025 Kuohuvat kymmenet – ravintolavalokuvia 1960- ja 1970-luvuilta Opastuksella jäljitetään murroksia, jotka mursivat ravintola-alan perustuksia. Näyttelyn valokuvat paljastavat, miten lisääntynyt varallisuus ja arvomaailman vapautuminen toivat ravintoloihin naisia, perheitä ja nuorisoa uudenlaisine toiveineen.
Foto: Mirella Penttilä
hotellijaravintolamuseo.fi/tapahtumat/nayttelyiden-yleisoopastukset-syksylla-2025