Utställningar,
Museer,
Se & upplev

Matkurirens dagbok

Platsen
Glasgården, Hotell- och restaurangmuseum (3. våningen)
Tid
7.10.2025 - 17.5.2026
Biljetter
16 € Vuxna / 0 € Barn 6 € Pensionärer, studerande, arbetslösa 18 € Gemensam biljett till alla Kabelmuseer Fritt inträde med Museikort och Helsinki Card
Öppettider
Måndag
-
Tisdag
11:00 - 19:00
Onsdag
11:00 - 19:00
Torsdag
11:00 - 19:00
Fredag
11:00 - 19:00
Lördag
11:00 - 18:00
Söndag
11:00 - 18:00
Plattformsekonomin och matleveranstjänster är ett aktuellt fenomen inom restaurangbranschen. I miniutställningen på Hotell- och restaurangmuseet granskas matkurirens arbete ur deras eget perspektiv. Hur ser en typisk arbetsdag ut för ett matkurir, eller finns det något sådant? Under vilka förhållanden arbetar en kurir? Finns det några utmaningar eller glädjeämnen i jobbet? Miniutställningen bygger på en dokumentation av matkurirens arbete, som kommer att genomföras under 2024 och 2025. I samarbete med servicebranschernas fackförbund PAM och PAM Couriers Finland.

Foto: Cykelhall i Tripla köpcentrum, fotograf Tiina Kiiskinen

hotellijaravintolamuseo.fi/nayttelyt/ruokalahetin-paivakirja

Organisatör

Hotelli- ja ravintolamuseo