Parkering vid Kabelfabriken

Kabelfabrikens område är i privat ägo.

Parkering vid Kabelfabriken med parkeringstillstånd
På Märaholmsgatan som ligger på Kabelfabrikens södra sida finns det omkring 50 parkeringsplatser, till vilka krävs ett parkeringstillstånd som är i kraft, samt att man använder tillhörande elektroniska parkeringstillståndssystem vid parkering. Med parkeringstillstånd är parkering tillåten alla veckodagar och alla tider på dygnet på dessa platser.

Obs! mellan mån-fre kl 8-16 är dessa parkeringsplatser reserverade endast för de med Kabelfabrikens parkeringstillstånd.

Parkeringsplatserna 1-5 på Tallbergsgatan är alla veckodagar och alla tider på dygnet reserverade för Fastighets Ab Kaapelitalo. Parkering på dessa platser kräver alltid ett speciellt parkeringstillstånd av Kabelfabriken.

Parkering vid Kabelfabriken utan parkeringstillstånd
På vardagar mån-fre kl 18-24 samt på veckoslut lör-sön kl 8-24 får man parkera på Märaholmsgatan utan parkeringstillstånd. Parkeringsavgiften betalas med Easypark eller Parkman. Man kan även betala med hjälp av biljettautomaten på havets sida.

I närheten av Kabelfabriken finns Helsingfors stads allmänna avgiftsbelagda parkeringsplatser. Det finns flera betalmöjligheter i stadens biljettautomater. Och i Gräsvikens köpcentrum finns avgiftsbelagd parkering för cirka 1 500 bilar.

Lastningsparkering

Två parkeringsplatser på innergården är för lastningsparkering. Parkering är tillåten i högst 15 minuter för att leverera eller hämta varor. Lastningsparkering framför trappdörrarna bör undvikas.

Parkeringsplatser för funktionshindrade

På innergården finns två parkeringsplatser för funktionshindrade utmärkta med rullstolsmärke. Denna gratis parkering är tillåten på endast dessa platser och den angivna tiden (4 timmar).

På Märaholmsgatan finns två Helsingfors stads parkeringsplatser för funktionshindrade.

Cykelställen

Kabelfabrikens cykelställen är på innergården och på Märaholmskajen.

Charterbussar och långtradare

Det finns inga angivna parkeringsplatser för charterbussar eller långtradare på Kabelfabriken.

Laddningsstationer för elbilar

Kabelfabriken har sammanlagt 14 laddningsstationer för elbilar på Märaholmsgatan (de första parkeringsplatserna från museihörnet och framåt). Laddningsstationer kan också med fördel användas som värmestolpar.

Obs! Kabelfabrikens laddningsstationer är alltid tillgängliga för dem som har parkeringstillstånd för Kabelfabriken. Laddningsstationer är tillgängliga för utomstående endast under tiden kl. 18–08.

Du behöver Parkkisähkös mobila applikationen för att använda laddningsstationerna. Läs mer om registrerings- och bruksanvisningar från Parkkisähkös webbplats.

Kabelfabrikens Schuko-laddningskontakter har en maximieffekt på 3,7 kWh. Det är fråga om långsam laddning, så laddningen av en elbil förutsätter laddning över natten. Användningen av laddningstjänsten vid Kabelfabrikens laddningsstationer kostar 0,25 €/kWh (inkl. moms 24 %). Tjänsten sköts av Parkkisähkö Oy som erbjuder lösningar för elparkering.

Loading...