Parkering vid Kabelfabriken

Kabelfabrikens område är i privat ägo. På Märaholmsgatan i anslutning till Kabelfabriken finns Kabelfabrikens egna avgiftsbelagda parkeringsplatser mån-fre kl 18-24 och lör-sön kl 8-24. Under övriga tider är dessa parkeringsplatser reserverade för Kabelfabrikens aktörer och kräver ett parkeringstillstånd.

Biljettautomaterna finns på havssidan av Kabelfabriken samt vid museihörnet. I Kabelfabrikens biljettautomater kan du betala för din parkering med Easypark-appen, kreditkort eller slantar.

På Tallbergsgatan finns Kiinteistö Oy Kaapelitalos egna parkeringsplatser 1-5 och två platser för lastningsparkering som kräver ett speciellt parkeringstillstånd.

I närheten av Kabelfabriken finns Helsingfors stads allmänna avgiftsbelagda parkeringsplatser. Det finns flera betalmöjligheter i stadens biljettautomater. Och i Gräsvikens köpcentrum finns avgiftsbelagd parkering för cirka 1 500 bilar.

Lastningsparkering

Två parkeringsplatser på innergården är för lastningsparkering. Parkering är tillåten i högst 15 minuter för att leverera eller hämta varor. Lastningsparkering framför trappdörrarna bör undvikas.

Parkeringsplatser för funktionshindrade

På innergården finns två parkeringsplatser för funktionshindrade utmärkta med rullstolsmärke. Denna gratis parkering är tillåten på endast dessa platser och den angivna tiden (4 timmar).

Cykelställen

Kabelfabrikens cykelställen är på innergården och på Märaholmskajen.

Charterbussar och långtradare

Det finns inga angivna parkeringsplatser för charterbussar eller långtradare på Kabelfabriken.

Laddningsstationer för elbilar

Kabelfabriken har sammanlagt 14 laddningsstationer för elbilar på Märaholmsgatan (de första parkeringsplatserna från museihörnet och framåt). Laddningsstationer kan också med fördel användas som värmestolpar.

Kabelfabrikens Schuko-laddningskontakter har en maximieffekt på 3,7 kWh. Det är fråga om långsam laddning, så laddningen av en elbil förutsätter laddning över natten. Användningen av laddningstjänsten vid Kabelfabrikens laddningsstationer kostar 0,25 €/kWh (inkl. moms 24 %). Tjänsten sköts av Parkkisähkö Oy som erbjuder lösningar för elparkering.

Du behöver Parkkisähkös mobila applikationen för att använda laddningsstationerna. Läs mer om registrerings- och bruksanvisningar från Parkkisähkös webbplats.

Obs! Kabelfabrikens laddningsstationer är alltid tillgängliga för dem som har parkeringstillstånd för Kabelfabriken. Laddningsstationer är tillgängliga för utomstående endast under tiden kl. 18–08.

Loading...