Teatterimuseo: Rakkauden tiloja - Näytelty rakkaus

14.2.2017–7.1.2018

TEATTERIMUSEO: RAKKAUDEN TILOJA - NÄYTELTY RAKKAUS
14.2.2017-7.1.2018, Teatterimuseo, Kaapelitehdas

Teatterimuseo juhlistaa Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä tunteista vahvimman, rakkauden, kautta.
    
Rakkauden tiloja – Näytelty rakkaus avaa näkökulmia siihen, miten ja mistä lähtökohdista rakkautta on sadan vuoden aikana suomalaisilla näyttämöillä kuvattu.

Rakkaus on kautta aikojen ollut näytelmäkirjallisuuden keskeinen, kaiken voittava ja kohtalonomainen teema. Rakkaus on osana valtapeleissä, ihmissuhdekomedioissa, kasvukertomuksissa. Se on osa elettyä arkea ja toteutumatta jäävää unelmaa. Rakkaus on vastuuta ja leikkiä, lähentymistä ja pakoa. Rakkaus on sekä paikallinen että universaali – tunne, johon kaikki pystyvät samaistumaan riippumatta siitä, missä maassa ja kulttuurissa ovat kasvaneet.

Ihmissuhteiden voimaa ja rakkauden merkitystä pohditaan kotimaisten näytelmien, Shakespearen klassikoiden ja venäläisen draaman kautta.

Näyttely on osa neljän museon yhteistyötä. Myös Lottamuseo, Hotelli- ja ravintolamuseo ja Vantaan kaupunginmuseo toteuttavat rakkausaiheisen näyttelyn, ja niihin liittyviä tapahtumia. Rakkauden tiloja -nettisivuilla pääsee syventymään näyttelyteemoihin. Rakkauden tiloja on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Avoinna:

Ti, to-su klo 11-18

Ke klo 11-20

Liput:

5 € / 8 €
Vapaa pääsy joka kuun viimeinen ke klo 17-20

rakkaudentiloja.fi

Kuva: Riikka Palonen / KOM, Vanja-eno 2007