Kansainvälinen museopäivä Kaapelitehtaalla

KANSAINVÄLINEN MUSEOPÄIVÄ KAAPELITEHTAALLA
18.5.2019, G-rappu, Kaapelitehdas

Kansainvälisen museopäivän kunniaksi kaikkiin Kaapelitehtaan museoihin on vapaa pääsy koko päivän ajan!

Suomen valokuvataiteen museo, 1. krs.
Suuressa näyttelytilassa on esillä Poliittisen valokuvan festivaali 2019: Mahdollisuus. Projekti-tilassa on nähtävillä osaksi Poliittisen valokuvan festivaalia kuratoitu The Winds of -näyttely. Festivaali haluaa kyseenalaistaa maailman sellaisena kuin se on, ja nähdä maailman sellaisena kuin se voisi olla. Museon kokoelmia esittelevässä Kuvakulmassa on esillä Matti Koivumäen kuvia sarjasta Puu-Vallila. Prosessi-tilassa on puolestaan esillä Valokuvataiteen museon nuorten ryhmän Photofussin näyttely Muutoksessa.

Teatterimuseo, 2. krs.
Esillä ovat pysyvät näyttelyt Backstage, Arkadia-teatteri ja Teatterin ullakko kokeilupisteineen ja näyttämöineen sekä vaihtuvat näyttelyt Kivi kääntyy ja Kokonainen Canth. Ohjelmassa on myös valovoimaisen näyttelijän Christina Indrenius-Zalewskin taiteilijatapaaminen klo 13-14.30.

Hotelli- ja ravintolamuseo, 3. krs.
Mitä leipominen on ja mitä aisteja siihen tarvitaankaan? Toiminnalliseen ja hauskaan Taikinan taju -näyttelyyn on yleisöpastus klo 12.00. Opastuksen kesto on n. 30 min., ja mukaan mahtuu n. 20 osallistujaa. Palveluksessanne-näyttelyssä voi tutustua suomalaisen ruokakulttuurin historiaan tai pistäytyä laulamassa karaokea.

Tervetuloa!

Avoinna:
Klo 11–18

Vapaa pääsy!

Tapahtuma Facebookissa

Kuva: Kuvaaja tuntematon, 1958 / Kulutusosuuskuntien Keskusliiton kokoelma, Suomen valokuvataiteen museon kokoelma.