Tanssin talo rakentuu

Rakennamme Tanssin taloa Kaapelitehtaan yhteyteen vuosina 2019-2021. Näiltä sivuilta löydät tietoa rakennushankkeen etenemisestä sekä siihen liittyvistä järjestelyistä.

Ladataan...

Tanssin talo nousee Kaapelitehtaan koillispäätyyn

Tanssin talo muodostuu reilun 5000 m2 uudisrakennuksesta sekä noin 1500 m2 laajuisesta peruskorjattavasta osasta, joka sijoittuu Kaapelitehtaan vanhaan tehdasrakennukseen. Talon ytimessä ovat 700-paikkainen Erkko-sali, 250-paikkainen Pannuhalli sekä Tapahtumatori. Taloon tulee myös mm. harjoitussali ja toimistotiloja.

Tanssin talosta tulee Suomen ensimmäinen tanssille omistettu tilakokonaisuus, jossa tanssikulttuurin eri muodot ovat laajasti mukana. Tanssin talo tarjoaa yleisölle avoimen ja helposti lähestyttävän kohtauspaikan sekä edellytykset korkeatasoiselle esitystoiminnalle.

Hankkeen rakennustyöt alkoivat lokakuussa 2019, ja talon on määrä valmistua vuonna 2021. Tanssin talon tilat rakennuttaa Kiinteistö Oy Kaapelitalo, ja toiminnasta vastaa Tanssin talo ry.

Kaapelitehdas uudistuu

Tanssin talon myötä Kaapelitehtaan sisäpihan uudisrakennuksen puoleinen osa katetaan. Siitä tulee kaikkien Kaapelitehtaan toimijoiden kauan toivottu yhteinen aula. Aulan ansiosta Kaapelitehtaalle on helpompi tulla, ja kävijöitä pystytään palvelemaan ja neuvomaan huomattavasti entistä paremmin. Sisäpiha saadaan myös paremmin kulttuurin käyttöön.

Kaapelitehtaan logistiikka siirtyy pääosin sisäpihalta rakennuksen ulkokehälle, mikä parantaa merkittävästi sisäpihan asiakasystävällisyyttä sekä poistaa jalankulun ja ajoneuvoliikenteen aiheuttamat risteämiset.

Muutosten johdosta Kaapelitehtaasta tulee entistä parempi paikka tehdä, harrastaa ja kokea kulttuuria kaikissa sen eri muodoissa.

Lue lisää rakennushankkeesta

Tilaa uutiskirje

Ladataan...