• SV|
 • EN

Rempparinki kokoontui 9. kertaa

7.12.2020 klo 08:59

Kutsuimme Tanssin talon rakennushankkeesta kiinnostuneita Kaapelitehtaan vuokralaisia ja naapuruston edustajia ns. rempparinkiin, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä rakentamistöihin liittyvistä asioista puolin ja toisin sekä parantaa toimintatapoja. Rempparinki on tähän mennessä kokoontunut 2.12.2019, 3.2.2020, 11.3.2020, 6.5.2020, 17.6.2020, 19.8.2020, 23.9.2020, 7.10.2020 (työmaavierailu) sekä 2.12.2020.

 • Keskusteltiin NCC:n WeLand-hankkeesta Tanssin talon työmaan naapurissa, mm. työajoista. Hankkeelle on myönnetty rakennuslupa, ja rakennustyöt on aloitettu maassa olevan kunnallistekniikan siirtotöillä. Helsingin kaupunki on jo informoinut muuttuneista liikennejärjestelyistä Porkkalankadulla. Viestiä rempparingistä on viety hankkeelle. NCC järjestää yleisölle ja medialle avoimen infotilaisuuden rakentamisen etenemisestä 10.12.2020 klo 18-20. Koronatilanteen vuoksi se pidetään etänä, ja sitä voi seurata: entry.fi/welandinfotilaisuus. Lisätietoja saa www.ncc.fi/projektit/weland, josta voi myös tilata viikkotiedotteen sähköpostiinsa.
 • Puhuttiin työmaan ja HUSin talon välisen kujan liikenteestä. Autoliikenne on vähentynyt. Pyöräilijöiden ja kävelijöiden kesken syntyy joka päivä vaaratilanteita. Helsingin kaupunki on kutsumassa koolle tapaamista, jossa pyritään kehittämään ja keskustelemaan mitä ahtaan reitin kanssa tehdään. Reitti on tärkeä pitää avoimena. Keskusteltiin pyörien ajoreiteistä. Pyöräliikenteen ohjaamista kujalle puoltaa se, että sillä tulee vähemmän kadunylityksiä kuin Porkkalankadun puolella.

 • Työmaan valojen koetaan lisääntyneen ja valonheittimien suuntautuvan viereiseen asuinkiinteistöön. Torninosturin valonheittäjät häviävät vuodenvaihteen tietämillä niin kuin itse nosturikin. Viime talvena oli vain 1-2 urakoitsijaa tekemässä töitä. Nyt puhutaan kymmenistä, ja jokaisella on omia valaistustoiveita. Haahtela miettii suuntaamista ja yrittää ohjata urakoitsijoiden valaisimia. Valot ovat myös turvallisuusasia, ja jonkinlainen yleisvalaistus on oltava.

 • Lauantaina 28.11. oli tehty poikkeuksellisesti viikonlopputöitä. Menettelyt on käyty uudestaan läpi ko. urakoitsijan kanssa.

 • Viime kerralla rempparinki teki työmaavierailun. Katso videolta (YouTube) miltä rungon sisällä näyttää!

 • Käytiin läpi seuraavia työvaiheita. Varsinainen runko valmistui tällä viikolla. Viime viikolla aloitettiin ulkovaipan työt. Sisäpuolella tehdään mm. väliseinätöitä, betonilattiaa ja teräsasennuksia. Pannuhallissa tehdään esitystekniikkaan liittyviä asennuksia. Kellariin menevässä luiskassa on tehty piikkaustöitä. Pieniä täydentäviä maanrakennustöitä tehdään vielä, mutta koko ajan vähemmän. Ensi viikolla aloitetaan sisäpihalle tulevan lasiaulan rakenteiden kiinnittäminen siltanosturin betonipalkkiin. Asentajia tulee liikkumaan sisäpihalla talon 1-3 kerrosten vuokralaisten ikkunoiden ulkopuolella. Betoniin poraaminen saattaa kaikua talon rungossa. Melun määrä selviää vasta työn alettua.

 • Miten jouluna, uutenavuotena tai loppiaisena työskennellään? - Jokainen arkipäivä on normaali työpäivä. Haahtela ohjeistaa urakoitsijoita ettei töitä tehtäisi pyhäpäivinä.

 • Puhuttiin kevään esityksistä ja melua aiheuttavien töiden yhteensovittamisesta.

 • Mitä A-portaan kulkureiteille kuuluu? - Kaapelitalo pääsee aloittamaan työt tässä kuussa (maalaus, kalustus, väliseinätyöt), ja A-portaan 3. kerros avautuisi läpikuljettavaksi tammikuun tienoilla.

 • Työmaavierailulla lokakuussa nostettiin esiin työmaan joulukuusi. Haahtela lupasi edistää.

Rempparinkiin 2.12.2020 osallistuivat:

Mirva Tamppinen / Tanssin talo
Kirsi Mustonen / Merikaapelin asukas
Kaisa Karkkonen / Tanssiteatteri Hurjaruuth
Riitta Koskivirta / Valokuvataiteen museo
Tuukka Turunen / Haahtela
Kai Huotari / Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Karoliina Eerola / Kiinteistö Oy Kaapelitalo

Rempparinki kokoontuu seuraavan kerran tammikuussa 2021.

Lue myös:

Rempparinki kokoontui 7. kertaa (28.9.2020)

Rempparinki kokoontui viidettä kertaa (23.6.2020)

Takaisin