• SV|
 • EN

Rempparinki kokoontui neljättä kertaa

8.5.2020 klo 14:41

Kutsuimme Tanssin talon rakennushankkeesta kiinnostuneita Kaapelitehtaan vuokralaisia ja naapuruston edustajia ns. rempparinkiin, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä rakentamistöihin liittyvistä asioista puolin ja toisin sekä parantaa toimintatapoja. Rempparinki on tähän mennessä kokoontunut 2.12.2019, 3.2.2020, 11.3.2020 ja 6.5.2020.

 • Tallberginkadun sprinklerikaivanto on loppusuoralla. Viikolle 20 on tilattu asfaltointi, ja sen jälkeen kulku avautuu, väliaikaiset pysäköintijärjestelyt päättyvät, ja kaikki ennallistetaan. Puhuttiin lähikiinteistöjen asukkaille lähetettävästä lopputiedotteesta. Tiedotuksen on koettu toimineen hyvin töiden ajan.

 • Kaivanto vei epähuomiossa ihmisiä asuntojen edustoille, kun he etsivät kulkua Kaapelitehtaalle. Koronatilanne ja tapahtumien loppuminen vähensivät selvästi ihmisten määrää. Tilannetta seurataan, ettei ongelma toistu.

 • Kaapelitehtaan kattopuutarhan toiminta keskeytyy kahdeksi vuodeksi Pannuhallin vesikaton uusimisen vuoksi.

 • Kaapelitehtaan porttikongissa avataan toista seinää. Työ jatkuu viikon 20 alkuun. Melua on tulossa jonkin verran.

 • Työmaalla oli kovaa melua vappuun asti peruskallion poraamisen vuoksi. Seuraavan kerran melua on luvassa toukokuun loppupuolella. Työmaan itäkulmalla tehdään pihan viemärilinjoja, mikä vaatii kallion räjäyttämistä. Räjäytystyöt kestävät noin viikon. Asiaa valmistellaan, ja siitä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 • Puhuttiin koronan vaikutuksista sekä Kaapelitehtaan että sen vuokralaisten toimintaan sekä loppukevään suunnitelmista. Piikkaus työmaalla alkoi juuri, kun kehotus etätöistä tuli. Kiinteistö Oy Kaapelitalo avasi kokoustiloihinsa etätyöpisteitä lähinaapurustolle. Käyttö oli kuitenkin vähäistä. Uusien linjausten myötä esim. ravintola avautuu 18.5. alkaen, ja museot kesäkuun alkupuolella.

 • Työmaa laajenee viikolla 21 sisäpihalle, jota ryhdytään kattamaan Kaapelitehtaan uutta aulaa varten. Sisäpiha muuttuu Kaapelitehtaan museoiden päädyn nurkalta porttikonkiin asti työmaaalueeksi maanantaista 18.5. alkaen. Kevyen liikenteen kulku päädystä sisäpihalle estyy kokonaan aina rakennustöiden valmistumiseen asti. Pääasiallinen kulku taloon siirtyy Tallberginkadun porttikonkiin. Lue lisää Puhuttiin mm. kuluista, pysäköinnistä ja pyörätelineistä. Lisätiedot ja kartat päivitetään hankkeen nettisivuille.

 • Milloin sisäpihan katon rakentaminen alkaa? Ensin tehdään perustustöitä, ja rakentamista alkaa näkyä alkusyksystä.

 • Onko katosta havainnekuvia? Viimeisiä päätöksiä ei ole vielä tehty. Kuvia tullaan päivittämään hankkeen nettisivuille. Katto tulee 2.-3. kerrosten väliin.

 • Tehdäänkö helatorstaina töitä? Haahtela selvittää.

 • Mikä on NCC:n rakennushankkeen We Landin tilanne? Rakennus nousee entisen 8-ratikan päätepysäkille. Hanke on lykkääntynyt, ja näillä näkymin valmistelevia töitä aloitetaan elokuussa, ja varsinaiset työt aloitetaan syyskuussa.

Rempparinkiin 6.5. osallistuivat:

Kirsi Mustonen / Merikaapelin asukas
Mirva Tamppinen / Tanssin talo
Tuukka Turunen / Haahtela
Anna Pöllänen / Zodiak
Meri Eerola / Teatterimuseo
Kaisa Karkkonen / Tanssiteatteri Hurjaruuth
Karoliina Eerola / Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Kai Huotari / Kiinteistö Oy Kaapelitalo

Rinki kokoontuu seuraavan kerran kesäkuun puolessavälissä.

Lue myös:

Tanssin talon rakennushankkeen rempparinki kokoontui ensimmäistä kertaa (5.12.2019)

Rempparinki kokoontui toista kertaa (6.2.2020)

Rempparinki kokoontui kolmatta kertaa (12.3.2020)

Takaisin