• SV|
 • EN

Rempparinki kokoontui viidettä kertaa

23.6.2020 klo 11:09

Kutsuimme Tanssin talon rakennushankkeesta kiinnostuneita Kaapelitehtaan vuokralaisia ja naapuruston edustajia ns. rempparinkiin, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä rakentamistöihin liittyvistä asioista puolin ja toisin sekä parantaa toimintatapoja. Rempparinki on tähän mennessä kokoontunut 2.12.2019, 3.2.2020, 11.3.2020, 6.5.2020 ja 17.6.2020.

 • Viime kerralla suunniteltu sprinklerikaivannon lopputiedote jäi lähettämättä. Todettiin, ettei se ollut välttämätön, sillä tiedotuksen koettiin toimineen hyvin töiden ajan.

 • Väkeä eksyy edelleen Ilmarisen siiven asuntojen edustalle sprinklerikaivantotyön loppumisesta ja opasteista huolimatta. Keskusteltiin Tallberginkadulle sijoitettavasta betoniporsaasta, jonka päälle asetettaisiin opaste ja nuoli kohti Kaapelitehtaan porttikonkia. Kujalle ei voi laittaa betoniporsasta, koska se estää autojen kulun. Kiinteistö Oy Kaapelitalo selvittää, voiko Ilmarisen siiven seinään kiinnittää suoraan opastetta. Muutoin edetään betoniporsaan kanssa.

 • Sprinklerikaivannon valmistumisen jälkeen työmaan Porkkalankadun puoleisen työmaa-aita 2:n edustalta on viety pois kaikki jalankulku- ja pyöräilymerkit. Voisiko niitä saada takaisin? Alue on kaupungin hallinnassa, eikä työmaa saa ilman lupaa laittaa liikennemerkkejä. Haahtela selvittää, mitä liikennemerkkejä oli aiemmin, ja voidaanko aiempi tilanne palauttaa.

 • Työmaalla kaivinkoneiden liikkuminen teloilla aiheuttaa kirskuntaa. Ääni on inhottava. Haahtela kysyy, voiko asiaan vaikuttaa, mutta todennäköisesti ei.

 • Kuinka kauan sisäpihan piikkaus jatkuu? Työ voi jatkua viikon 27 puolelle. Sisäpihan kellarikäytävän kannen ja vanhojen laattojen jyrsintä alkaa viikolla 26.

 • Milloin sisäpihan runko lähtee nousemaan ja milloin ikkunoita vaihdetaan? Vanhojen puuikkunoiden vaihto aloitetaan todennäköisesti elokuussa. Sisäpihan katteen runko aloitetaan teräsristikoiden asentamisella syyskuussa. Lasirakenteet yritetään saada asennettua jo loppusyksystä. Teräsristikot asetetaan vanhojen betonipalkkien päälle, joiden varassa sisäpihan siltanosturikin on. Lasikate tule ristikkorakenteen päälle. Uusi katto asennetaan poraamalla kiinnikkeitä betonipalkkiin. Porakoneen ääni siirtyy talon runkoon, mutta ääni on lyhytkestoista ja paljon pienempää kuin esim. piikkauksessa. Uuden aulan museon puoleisen seinän purku aloitetaan tammikuussa 2021. Ensin rakennetaan suojaseinät, sitten aloitetaan purkutyöt.

 • Onko sisäpihan pinta ummessa, kun teräsrakenteita aletaan nostaa? Kyllä.

 • Tullaanko sisäpihan työmaata huputtamaan tulevan vuoden aikana? Pieniä paikallisia ja matalia telttoja voi tulla. Isoa sääsuojapeittoa, joka veisi esim. valon, ei ole tulossa.

 • Koska Pannuhallin katto vaihdetaan? Syys-lokakuussa. Pannuhallin kattoa ei pureta, mutta uusi vesikatto tehdään. Purusta olisi tullut merkittävät meluhaitat, mutta löydettiin parempi toteutustapa. Tulossa on pienempi suojabetonin purku, josta tulee jonkin verran melua.

 • Miten aikatauluista saataisiin tietoa, jotta ne voidaan ottaa omassa toiminnassa huomioon? Vanhan talon kanssa on paljon muuttujia. Aina ei pystytä hyvissä ajoin kertomaan tulevista töistä. Haahtela ottaa toivomuksia ja tarpeita vastaan.

 • Vesikatkot tulossa A-portaassa 18.6., ja E- ja F-portaassa 23.6.

 • Kulku A-portaaseen tapahtuu työmaan laajentumisen johdosta B-portaan kautta. A-portaan edessä oleviin puuportaisiin toivottiin lisäopastetta. Kiinteistö Oy Kaapelitalo katsoo sopivan paikan Haahtelan kanssa.

 • Koska NCC:n rakennushanke alkaa? We Land -hankkeen päätöskokous hankkeen aloittamisesta pidetään tämän viikon perjantaina. Jos hanke aloitetaan, valmistelevia töitä tehdään elokuussa ja työmaa käynnistyy syyskuussa. Rumba-patsas siirretään väliaikaisesti pois ja liikennejärjestelyitä on tulossa.

 • Onko työmaalla kesätaukoa? Koko kesä tehdään töitä. Maanrakennustyöt loppuvat. Pölynnousua pyritään hillitsemään kuivilla kesäkeleillä.

Rempparinkiin 17.6. osallistuivat:

Meri Eerola / Teatterimuseo
Kirsi Mustonen / Merikaapelin asukas
Mirva Tamppinen / Tanssin talo ry
Kaisa Karkkonen / Tanssiteatteri Hurjaruuth
Tuukka Turunen / Haahtela
Karoliina Eerola / Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Kai Huotari / Kiinteistö Oy Kaapelitalo

Rinki kokoontuu seuraavan kerran elokuussa.

Lue myös:

Tanssin talon rakennushankkeen rempparinki kokoontui ensimmäistä kertaa (5.12.2019)

Rempparinki kokoontui toista kertaa (6.2.2020)

Rempparinki kokoontui kolmatta kertaa (12.3.2020)

Rempparinki kokoontui neljättä kertaa (8.5.2020)

Takaisin