• SV|
 • EN

Tanssin talon rakennushankkeen rempparinki kokoontui ensimmäistä kertaa

5.12.2019 klo 12:46

Kutsuimme Tanssin talon rakennushankkeesta kiinnostuneita Kaapelitehtaan vuokralaisia ja naapuruston edustajia ns. rempparinkiin, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä rakentamistöihin liittyvistä asioista puolin ja toisin sekä parantaa toimintatapoja. Rempparinki kokoontui ensimmäistä kertaa 2.12.2019, kun rakentaminen on ollut käynnissä pari kuukautta.

 • Työmaan päivittäiset työajat puhututtivat. Arkisin klo 7-18 välille ilmoitetusta työajasta on poikettu, varsinkin aamulla. Päätoteuttajana toimivan Haahtelan mukaan alussa on tullut harmillisesti poikkeamia, vaikka ilmoitettujen aikojen mukaan tulisi toimia.
   
 • Työmaalamput kohdistuvat osin häiritsevästi viereisiin asuintaloihin. Haahtela selvittää, voidaanko valaisimet suunnata eri tavoin.
   
 • Kuinka pitkään louhinnat jatkuvat? Haahtela kertoi, että varsinaisen rakennuspohjan louhinnat on tehty todennäköisesti jouluun mennessä. Lisää louhintoja tulee vielä myöhemmin, kun mm. Helsingin kaupunki remontoi Kaapelipuiston.
   
 • Onko räjäytysaikoja mahdollista kertoa etukäteen? Etukäteen kertominen on haasteellista, sillä tarkalleen ei tiedetä, missä kalliota on ja louhintojen määrää. Haahtela selvittää, olisiko räjäytyksistä mahdollista kertoa etukäteen päivä- tai aikaikkuna-tasolla. Kaapelitehtaan vuokralaisia palvelee eniten se, mitä tarkempaa tietoa saadaan.
   
 • Puhuttiin tiedottamisesta. Www.tanssintalorakentuu.fi -nettisivut saivat kehuja. Myös annettuun palautteeseen on vastattu nopeasti ja asioihin on puututtu.
   
 • Puhuttiin Kaapelitehtaan logistiikkamuutoksista. D / E / F -lastauslaiturin tavarahissin rikkoontuminen on vaikeuttanut jonkin verran lastauksia. Sisäpihan liikenteen on koettu rauhoittuneen. Esteettömän kevyen liikenteen väylän teko museoiden päädyn eteen on parantanut kävijöiden turvallisuutta.
   
 • Käytiin läpi seuraavia työvaiheita ja millaisia meluhaittoja on luvassa. Työmaan ensimmäinen vaihe kesään 2020 asti tuottaa eniten melua, mutta koko ajan mennään helpompaan suuntaan. Kun uudisrakennuksen runko on pystyssä, työt siirtyvät sisälle, jolloin meluhaitat vähenevät.

Rempparinkiin 2.12. osallistuivat:

Riitta Koskivirta / Suomen valokuvataiteen museo
Meri Eerola / Teatterimuseo
Anna Pöllänen / Zodiak
Mirva Tamppinen / Tanssin talo
Kirsi Mustonen / Merikaapelin asukas
Kaisa Karkkonen / Hurjaruuth
Karoliina Eerola / Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Kai Huotari / Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Tuukka Turunen / Haahtela

Rempparinkiin mahtuu edelleen mukaan, ilmoittaudu: press(at)kaapelitehdas.fi. Rinki kokoontuu seuraavan kerran helmikuussa 2020.

Rempparinki-konsepti on saanut inspiraationsa Hämeentien uudistusremontissa hyvin toimineesta työmaaraadista.

Takaisin