• SV|
  • EN

Viikkokatsaus 20: Työmaa laajenee Kaapelitehtaan sisäpihalle 18.5. alkaen. Pääasiallinen kulku taloon siirtyy Tallberginkadun porttikonkiin.

14.5.2020 klo 14:43

Tallberginkadun sprinklerikaivannon asfaltointi on tehty. Viemäriputki on asennettu ja testattu, ja työt valmistuvat tällä viikolla. Työmaa-aita palautetaan takaisin alkuperäiselle paikalleen viikon 21 alussa. Myös Länsisatamankadun puoleisen työmaaportin ja parkkipaikan nurkan viemäriliitostyöt valmistuvat tämän viikon aikana.

Pannuhallin, ja sen kellarin purkutyöt ja rakenteelliset tuennat ovat käynnissä.

Sisäpihan tekniikkatunnelin rakennustyöt ovat käynnissä ja jatkuvat seuraavat 3-4 viikkoa.

Tanssin talon sähköreittien rakentaminen Kaapelitehtaan kellariin aloitettiin tällä viikolla.

Sisäpihan kellarin työt aloitetaan suojaseinien teolla viikolla 21.

Työmaa-alue laajenee viikolla 21 Kaapelitehtaan sisäpihalle, jota ryhdytään kattamaan Kaapelitehtaan uutta aulaa varten. Sisäpihan purkutöiden valmistelut ovat alkaneet, ja sisäpiha muuttuu museoiden päädyn nurkalta porttikonkiin asti työmaa-alueeksi maanantaista 18.5. alkaen.

Sisäpihalle johtava katettu kulkuväylä puretaan, ja kevyen liikenteen kulku sisäpihalle estyy tästä suunnasta kokonaan aina rakennustöiden valmistumiseen asti.

Jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan käyttämään Tallberginkadun puolella sijaitsevaa porttikonkia. Myös kevyt autoliikenne porttikongin kautta sisäpihalle on edelleen mahdollista.

Sisäpihan pysäköintipaikat poistuvat käytöstä lauantaista 16.5.2020 alkaen. Sisäpihalle jää kaksi invapaikkaa, kaksi lastauspysäköintipaikkaa sekä pyörätelineitä.

Työmaan Tammasaarenkadun puoleinen seinä siirtyy n. 1,5 m, ja saattaa viedä n. 1-2 paikkaa Kaapelitehtaan museoiden päädyn parkkipaikasta. Länsisatamankadun puoleinen työmaaportti siirtyy muutaman metrin työmaan kulmaan. F-portaan alaoven eteen tehdään hätäpoistumisen mahdollistava mutka aitaan. G-portaan museoiden ramppia käännetään viimeisen metrin osalta pois työmaan tieltä. Kääntö ei vaikuta sisäänkäyntiin tai esteettömään kulkuun museoihin.

A-porras ja E-porras jäävät työmaan sisään. Kulku A-portaaseen tapahtuu B-portaan kautta, ja kulku E-portaaseen D-portaan kautta.

Sisäpihan puoleiseen päätyyn on tulossa kolmas työmaaportti, joka tuo jonkin verran lisää raskasta työmaaliikennettä sisäpihalle.

Työmaalla ei tehdä töitä helatorstaina 21.5. Perjantaina 22.5. työskennellään normaalisti.

Lisätiedot ja uudet kartat päivitetään Kulku- ja lastausreitit -sivulle.

Takaisin