• SV|
  • EN

Viikkokatsaus 42: D / E / F -lastauslaituri otetaan käyttöön, ja betonirakenteiden purku ja tukiseinän asennus alkavat

17.10.2019 klo 13:12

Tanssin talon maanrakennustyöt alkoivat 7.10.2019. Kuluneen viikon aikana Kaapelipuiston alue on suljettu, puiston puut on kaadettu, valotolpat poistettu ja kivetystä puretaan. Puiston ympärille tulevan työmaa-aidan asennustyöt ovat käynnissä. Kaapelitehtaan Kaapelipuiston puoleisen seinäpäädyn banderollit, valomainokset ja kyltit on otettu alas.

Ensi viikolla (43) työt jatkuvat Kaapelipuistossa maan alla olevien betonirakenteiden purulla, jonka jälkeen varsinaiset maanrakennustyöt voivat alkaa. Puistossa saattaa olla pieniä määriä pilaantunutta maata, minkä vuoksi tehdään ensin koekuoppia. Jos puistosta löytyy pilaantunutta maata, se poistetaan maanrakennustöiden yhteydessä.

Viikolla 43 tai viimeistään viikolla 44 ruvetaan tekemään maankaivun edellyttämää tukiseinää Kaapelitehtaan Kaapeliaukion puoleiselle reunalle. Tukiseinä tehdään asentamalla maahan teräspontteja, mikä aiheuttaa paalutukseen verrattavan kovan äänen. Riippuen maaperästä - onko kiveä vai pehmeää maata - työvaihe kestää muutamasta päivästä pariin viikkoon.

Tammasaarenkadun D / E / F -lastauslaituri (os. Tammasaarenkatu 3) otetaan käyttöön viikolla 42. Lastauslaituri palvelee kellarin sekä kerrosten 3, 4 ja 5 kautta koko taloa. D-, E- ja F-portaan vuokralaisille se on lyhin lastausreitti. Tämä lastauslaituri sopii myös isoille rekoille.

Lastauslaiturin avaamisen myötä ajoliikenne Kaapelitehtaan päädystä sisäpihalle päättyy viikolla 42. Kevyen liikenteen kulku säilyy aiemmin ilmoitetun mukaisena. Lue lisää: Kulku- ja lastausreitit

Takaisin