• SV|
  • EN

Viikkokatsaus 43: Autoliikenne Kaapelitehtaan päädystä sisäpihalle on päättynyt ja maankaivu on alkanut

23.10.2019 klo 09:32

Tammasaarenkadun D / E / F -lastauslaituri on otettu käyttöön viime viikolla. D-, E- ja F-portaan vuokralaisille se on lyhin lastausreitti, ja se palvelee kellarin sekä kerrosten 3, 4 ja 5 kautta koko taloa.

Lastauslaiturin avaamisen myötä työmaan alue on nyt kokonaan rajattu. Kulku aidatulle työmaa-alueelle on ehdottomasti kielletty.

Autoliikenne Kaapelitehtaan päädystä sisäpihalle on päättynyt tiistaina 22.10.2019. Kaapelitehtaan auto- ja lastausliikenne käännetään pääosin talon ulkokehälle. Sisäpihalle pääsee edelleen ajamaan Tallberginkadun puoleisen porttikongin kautta henkilöautolla, taksilla, pakettiautolla sekä pienellä rekalla. Isot perävaunulliset rekat eivät saa ajaa sisäpihalle. Lue lisää: Kulku- ja lastausreitit

Työmaan liikenteenohjaussuunnitelman mukaiset liikennemerkit ja ohjaukset on asennettu. Alueen kivetysten ja istutusten poisto jatkuu. Työmaan sähköistäminen mm. valaistuksen ja kulkuporttien osalta on käynnissä. Työmaaporttien asennus on alkamassa.

Työmaan aitaaminen valmistuu pääosin tämän viikon (43) aikana. Sen jälkeen kevyen liikenteen kulkuväylä katetaan. Katettu kulkuväylä tulee alkamaan Kaapelitehtaan museoiden päädystä, ja se jatkuu yhtä pitkälle sisäpihalle kuin työmaan betoniaita. Kulkuväylän leveys ja korkeus tulee olemaan n. 3 m.

Varsinainen maankaivu on alkanut tiistaina 22.10.2019. Ensi viikolla (44) ruvetaan tekemään maankaivun edellyttämää tukiseinää Kaapelitehtaan Kaapeliaukion puoleiselle reunalle. Tukiseinä tehdään asentamalla maahan teräspontteja, mikä aiheuttaa paalutukseen verrattavan kovan äänen. Riippuen maaperästä - onko kiveä vai pehmeää maata - työvaihe kestää muutamasta päivästä pariin viikkoon.

Takaisin