SULJETTU 30.4.2021 ASTI Hotelli- ja ravintolamuseo: Palveluksessanne!

SULJETTU 30.4.2021 ASTI

HOTELLI- JA RAVINTOLAMUSEO: PALVELUKSESSANNE!
-30.5.2021, Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas

Moniaistisessa ja toiminnallisessa Palveluksessanne! -näyttelyssä voi tutustua suomalaiseen ruoka- ja juomakulttuuriin, ja sen kehitykseen, tehdä matkan majoittumisen ja matkailun historiaan, tutustua työntekijöiden arkeen, asettua asiakkaan rooliin ja viihtyä musiikin, laulun ja tanssin parissa.

Onnistuneen hotelli- tai ravintolavierailun takana on aina joukko ammattilaisia. Palveluksessanne! -näyttelyssä pääset kurkistamaan kulissien taakse ja näet vilauksen työntekijöiden arkisesta aherruksesta, olipa työpisteenä sitten ravintolan sisäänkäynti, hotellin vastaanotto, keittiö, sali tai baari.

Ravintola-asiakkaan roolia voit kokeilla pujahtamalla kieltolain aikaiseen salakapakkaan, 1930-luvun alkoholimyymälään tai tutustumalla 1960-luvun ravintolailtaan pelin keinoin. Yleisön joukosta voit nousta hetkeksi tähtiesiintyjäksi tarttumalla karaokemikkiin. Tanssilattialla tanssahtelet menneiden vuosikymmenten suosikkimusiikin tahtiin, ja sitten voitkin istahtaa hetkeksi katukahvilaan hengähtämään.

Kuvitteellisen hotelli Belle Époquen pienoismalli ja legendaarinen ravintola Ala-Kämp tutustuttavat sinut 1900-luvun alun loistoon. Olympiavuonna 1952 avatun Hotelli Vaakunan sviitti on oman aikansa klassikko. Englantilaistyylinen Big Ben -baari Lahdesta puolestaan tuo näyttelyyn tuulahduksen 1970-luvulta.

Kaiken tämän lisäksi Palveluksessanne! -näyttelyssä on myös aina ruoka-aika! Tutuiksi tulevat mm. suomalaisen ruokapöydän ja ravintolaruoan eriaikojen uutuudet ja suosikit. Tuoksujen ja hajuaistin avulla voit tutustua mm. mausteiden ja yrttien maailmaa.

Avoinna:
Ti-su 11-18
Ke 11–20

Liput:
Aikuiset 10 €
Opiskelijat 5 €
Alle 15 v. ilmainen sisäänpääsy
Ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeinen ke klo 17–20