Suunta & Luonne

10.15.6.2014
Valssaamo

Muurlan Opiston valokuvauskoulutuksen 25-vuotisjuhlanäyttely Valssaamossa 10.-15.6.2014

Muurlan Opistossa on koulutettu valokuvaajia 25 vuoden ajan. Kaksivuotinen valokuvauslinja on maamme yksi vanhimmista opistoasteen valokuva-alan koulutusohjelmista. Tätä juhlistaakseen opisto kokoaa laajan juhlanäyttelyn Suunta & Luonne Kaapelitehtaan Valssaamoon Helsinkiin 10.-15.6.2014. Näyttely tulee sisältämään tekijäpoimintoja vuosien varrella koulusta valmistuneista valokuvaajista.

Valssaamon seinille ripustuu ammatillista valokuvaa laidasta laitaan, kuvajournalismista muotikuvaan, mainoskuvasta valokuvataiteeseen. Näyttely esittelee suomalaisen valokuvan huippuosaamista mahdollisimman laaja-alaisesti, turhista raja-aidoista piittaamatta. Noin kolmenkymmenen valokuvaajan joukossa ovat mm. Minna Havukainen, Petri Juntunen, Sami Kilpiö, Ida Nisonen, Ville Palonen, Sami Perttilä, Aino Salmi ja Ilkka Ärrälä. Näyttelyviikon aikana järjestetään myös taiteilijatapaaminen sekä keskustelutilaisuus.

Näyttelyssä on esillä myös kaksi vuotta sitten menehtyneen Carina Appelin kuvia Lähi-idästä. Appel opiskeli Muurlassa 90-luvun puolivälissä ja työskenteli sen jälkeen pitkään kuvaajana lukuisissa sotaa käyvissä maissa.

Näyttelyn teemoja ovat valokuvan rajattomuus sekä koulutus ja ammattilaisuus valokuvassa. Pinnalle nostetaan 1900-luvun alun valokuvaajan Alfred Stieglitz:n hengessä kysymys: mitä meillä on jota muilla ei ole, mitä muilla on jota meillä ei ole?

Näyttelyn kuratoi ja tuottaa valokuvataiteilija ja valokuvauksen opettaja Marko Hämäläinen, joka itse on opiskellut ja opettanut Muurlan Opistossa.

Avoinna päivittäin klo 11-18 

Vapaa pääsy!