Bob Gruen: Rockers

29.5.17.6.2015
Pannuhalli

ROCK-KUVAAJA BOB GRUENIN SUURNÄYTTELY KAAPELITEHTAALLA
29.5.-17.6.2015, Pannuhalli, Kaapelitehdas

Helsingissä nähdään tänä keväänä pala musiikkihistoriaa, kun maailman tunnetuimpiin rock-valokuvaajiin lukeutuvan Bob Gruenin teokset tuodaan  ensimmäistä kertaa näytille Pohjoismaihin.

Rockers-näyttely on Bob Gruenin keskeisiä töitä esittelevä retrospektiivi, joka sisältää noin sata taiteilijan ikonista valokuvaa tunnetuista rock-tähdistä lavalla, takahuoneissa ja arkisissa askareissaan. Gruen saapuu Helsinkiin avaamaan näyttelyn, ja teokset ovat myös myynnissä.

Bob Gruen (s. 1945) on eräs kaikkien aikojen kuuluisimmista rock-valokuvaajista ja palkittu elokuvantekijä. Newyorkilaistaiteilija oli John Lennonin läheinen ystävä, hän kiersi useita kertoja The Clashin mukana, ja taltioi mm. Sex Pistolsin ainoan Pohjois-Amerikan kiertueen. Gruen on uransa aikana kuvannut lukemattomia huippuartisteja David Bowiesta Led Zeppeliniin ja Tina Turnerista The Ramonesiin. Myös Kissin ”Dressed to Kill” -albumin kansikuvan ottanut  Gruen työskentelee nykyisinkin aktiivisesti ja toimii esim. Green Dayn luottokuvaajana.

Rockers-näyttely on uuden Sideways-festivaalin suurin taideprojekti, ja Bob Gruenin teokset levittäytyvät myös Teurastamon alueelle Sidewaysin tapahtumapäivinä 12.-13.6.2015.

Avoinna:
Ma-su klo 12-19

Liput:
8 € / 5 €
12 € / 8 € – yhdistelmälippu Bob Gruen -näyttelyyn ja Suomen valokuvataiteen museoon

www.bobgruen.com
www.sidewayshelsinki.fi

Tutustu myös Artsyn Bob Gruen -sivuun