Drawing Gallery D5: Kehollinen kaupunki II - Yhteisötaideprojekti

2.6.–31.8.2017

KAAPELIN KULMAT, KEHOLLINEN KAUPUNKI II - YHTEISÖTAIDEPROJEKTI
2.6.-31.8.2017 Drawing Gallery D5, Kaapelitehdas

Kehollinen kaupunki II-yhteisötaideprojektissa työskentelimme yhdessä kohti Drawing D5 Gallerian näyttelyä. Yhteisötaiteellinen työskentely ajoittui keväälle 2016 ja keväälle 2017. Ryhmä tutki Kaapelitehtaan kaupunkiympäristöä havainnon ja kehollisuuden näkökulmasta piirtämällä. Näyttelyssä on esillä näistä havainnoista työstettyjä monotypioita, yhdistäen piirustuksellista ja maalauksellista ilmaisua.
 
Ryhmää yhdistävänä tekijänä on ollut kiinnostus kuvalliseen ilmaisuun ja yhteisölliseen työskentelyyn. Ryhmässä on taiteentekijöitä ja opiskelijoita eri aloilta, mm. kuvataiteesta, graffititaiteesta, käsityöstä, korutaiteesta, graafisesta suunnittelusta ja taidepedagogiikasta. Keskeistä on ollut tekijyyden ja osallistumisen mahdollistaminen, sekä yhteisöllisesti muotoutuva taiteellinen prosessi.

Yhteinen työskentely on jatkoa Elina Ahon syksyllä 2015 vetämälle Kehollinen kaupunki- yhteisötaideprojektille, joka toteutettiin yhteistyössä Helsingin Kaupunginmuseon kanssa. Kaapelin Kulmat -työskentelyn vetäjinä toimivat kuvataiteilijat Elina Aho ja Nina Iso-Herttua.

Marja Heinonen
Mari Hämäläinen
Tuula Leino
Iraiida Lukka-de Groot
Jutta Orovala
Inari Palmqvist
Henna Pitkänen
Merja Syvälä
Ritva Toivonen

Ohjaus ja kuratointi:
Elina Aho ja Nina Iso-Herttua
 
Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!
 
Avajaiset tiistaina 6.6. klo 17-19 – lämpimästi tervetuloa, taiteilijat paikalla.
 
Avoinna:
Ma-pe klo 9-20

Vapaa pääsy.

Drawing Gallery D5

D-porras, 5. krs.