• SV|
  • EN

Hotelli- ja ravintolamuseo: Rakkauden tiloja - Nautinnon nälkä

14.2.2017–5.8.2018

HOTELLI- JA RAVINTOLAMUSEO: RAKKAUDEN TILOJA - NAUTINNON NÄLKÄ
14.2.2017-5.8.2018, Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas

Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä kertoo suomalaisten rakkaudesta ravintolassa viimeisen sadan vuoden aikana, oli sitten kyse rakkaudesta toiseen ihmiseen, ruokaan tai vaikkapa juomaan. Ravintolaan mennään etsimään nautintoa, jonka nälkä voi johtaa iloon, intohimoon tai pettymykseen.

Nautinnon nälkä -näyttelyssä voi tehdä matkan rakkauden tunnetilasta toiseen. Kävijä kohtaa nälän, kaipuun ja odotukset, ilon ja intohimon, nautinnon, täyttymyksen ja lohdun sekä ähkyn ja pettymyksen. Esille nostetaan niin seksi, päihteet kuin erilaiset kontrollin tasot, joita rakkauteen ravintolassa liittyy. Näyttelyssä tuodaan esille myös sateenkaari-näkökulmaa. Näyttelyn sanomana on, että satavuotiaassa Suomessa jokaisella on oikeus rakastaa.

Näyttelyssä kohtaavat fakta ja fiktio. Museokokoelmia hyödynnetään uudenlaisella, ennakkoluulottomalla tavalla, kun esineet saavat uudenlaisia merkityksiä ja käyttötapoja. Näyttely ei tarjoa valmiita vastauksia. Se antaa kävijälle tulkinnan varaa, vetoaa tunteisiin ja tarjoaa vahvoja samaistumisen kokemuksia. Näyttelyn kummi, kansanedustaja Jani Toivola uskoo näyttelyn herättävän kävijöiden omia muistoja ja ajatuksia siitä, millaisiksi haluamme rakkauden tilojen muotoutuvan tulevaisuudessa.

Näyttely toteutetaan yhteistyössä Hartwall Vichy Originalin ja Ravintola Kappelin kanssa. Näyttely on osa neljän museon yhteistyötä. Myös Lottamuseo, Teatterimuseo ja Vantaan kaupunginmuseo toteuttavat rakkausaiheisen näyttelyn, ja niihin liittyviä tapahtumia. Rakkauden tiloja -nettisivuilla pääsee syventymään näyttelyteemoihin. Rakkauden tiloja on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Avoinna:
Ti-su 11-18
Ke 11–20

Liput:
Aikuiset 8 €
Opiskelijat 5 €
Alle 15 v. ilmainen sisäänpääsy
Ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeinen ke klo 17–20

rakkaudentiloja.fi

Kuva: Hotelli- ja ravintolamuseo / Hotelli Torni, Helsinki, 1952