Suomen valokuvataiteen museo: Poliittisen valokuvan festivaali 2017

3.2.–29.4.2017

SUOMEN VALOKUVATAITEEN MUSEO: RUOKA / POST-FOOD - POLIITTISEN VALOKUVAN FESTIVAALIN PÄÄNÄYTTELY
3.2.–29.4.2017, Suomen valokuvataiteen museo, Kaapelitehdas

Poliittisen valokuvan festivaalin tämän vuoden teemana on ruoka. Festivaalin päänäyttely herättää esiin kysymyksiä ruoan poliittisista, yhteiskunnallisista ja ekologisista ulottuvuuksista. Ruokateollisuuden ympäristövaikutukset, ilmastonmuutos ja toisaalta nälkä, siirtolaisuus ja sodat kytkeytyvät yhteen. Ruoan tuotannon ja kulutuksen ilmastovaikutukset ovat maailmanlaajuisesti suunnilleen yhtä suuret kuin asumisen ja liikenteen. Samalla kun suuri osa maailman väestöstä kärsii aliravitsemuksesta, arviolta kolmasosa maailmassa tuotetusta ruoasta päätyy roskiin.

Ruoan äärellä pohdimme myös yksilön vapautta suhteessa yhteiskuntaan. Voimmeko vaikuttaa omilla valinnoillamme vai onko päätökset tehty jo ennen kuin meille tarjotaan mahdollisuutta valita? Ruoka-aineiden tuottamiseen liittyvien rakenteiden ja vaikutusten jäljittäminen on usein miltei mahdoton tehtävä. Taistelu tiedosta, sen hallinnasta ja levityksestä on aikamme suuria kysymyksiä. Eettiset kysymykset ruoasta toimivat linkkeinä yksilön valintojen ja maailmanpoliittisten rakenteiden välillä. Ruoan nimissä tehdään valintoja siitä, miten planeetallamme saa elää ja kenen elämä on arvokkaampi kuin toisen.

Ruoan tarjoaminen on kuitenkin myös osoitus huolenpidosta, vieraanvaraisuudesta ja rakkaudesta. Suupala on poliittinen teko.

Poliittisen valokuvan festivaali 2017: Ruoka / Post-Food taiteilijat:
Asunción Molinos Gordo, Filippo Zambon, Freya Najade, Henk Wildschut, Jo-Anne McArthur, Jošt Franko, Kukka Ranta, Laura Cuch, Pablo Ernesto Piovano, Paula Humberg, Tim Franco, to kosie, Yann Mingard

Avoinna:

Ti-su 11-18
Ke 11-20

Liput:
Aikuiset 8 €
Opiskelijat 5 €
Alle 18 v. ilmainen sisäänpääsy
Ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeinen ke klo 17-20

pvf.fi
Poliittisen valokuvan festivaali Facebookissa

Kuva: Tim Franco, sarjasta Metamorpolis