Alfa-Art taidekoulu: Järki ja tunteet

15.26.8.2018
Valssaamo

ALFA-ART TAIDEKOULU: JÄRKI JA TUNTEET
15.-26.8.2018, Valssaamo, Kaapelitehdas

Maalauksia, veistoksia ja videoteos.

Muutokset ravisuttavat tällä hetkellä koko maailmaa. Ohjaavatko ihmisiä päätöksissään järki vai tunteet? Mitä on protektionismin takana? Entä vihapuheiden? Annammeko tunteille vallan keskustellessamme pakolaiskysymyksistä? Tunteet vaikuttavat olevan pinnalla järjen äänen kustannuksella monissa päivänpolttavissa kysymyksissä.

Omiin henkilökohtaisiin päätöksiimme vaikuttavat kaikkina hetkinä sekä järki että tunteet. Järkevyyttä tavoitellaan, tunteiden näyttämistä arastellaan. Työelämässä olevia opastetaan työhyvinvoinnin nimessä kertomaan ja näyttämään tunteitaan, mutta myös hallitsemaan niitä. On hyvä opetella tunnistamaan omat tapansa reagoida ja luoda keinovalikoima tunnereaktion jalostamiseksi.

Näyttelyssä taiteilijat kertovat teoksillaan järjen ja tunteiden maailmoista sekä niiden välisestä ristiriidasta. Näyttely avaa käsitteitä katsojan pohdittavaksi. Kun järki ja tunteet on maalattu/rakennettu eri värein ja muodoin, veistetty, videoitu katsojan silmien eteen, avautuu uusia mahdollisuuksia nähdä meissä syvällä vaikuttavat pohjavirrat.

Taiteilijat: Maarit Björkman-Väliahdet, Eila Ekman-Björkman, Reeta Gröhn-Soininen, Tuija HP, Veera Pajulahti, Pirjo Sievänen, Mari Terkomaa, Helena Vartiainen, Marina Yannopoulos.

Avajaiset 14.8.2018 klo 17-19.

Avoinna:
Ma-pe klo 11-18
La-su klo 11-17
Taiteiden yönä 23.8.2018 klo 18-21 pidetään taidehuutokauppa Pääkaupungin turvakoti ry:n hyväksi.

Vapaa pääsy!

alfa-art.fi/alfa-art
Tapahtuma Facebookissa