Galleria Vaaga: Satu Salomaa

4.23.12.2018

GALLERIA VAAGA: SATU SALOMAA - TAITEILIJAN MATKALAUKKU
4.-23.12.2018, Galleria Vaaga, Kaapelitehdas

Matkalaukku-näyttely koostuu kuvista nuoruuteni varrelta. Haluan tuoda esiin vuosien vieriessä matkalaukkuun jääneitä piirustuksiani ja maalauksiani, jotka olen tehnyt 15-35-vuotiaana. Matkalaukku on konkreettinen aikamatka omaan menneisyyteeni, ja sen haluan jakaa kanssasi.

Jokainen valitsemani teos on ollut merkityksellinen askel matkallani taiteilijaksi. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja siksi minulle syntyi aikoinaan tarve tehdä niitä. Olen aina ollut herkkä ja minulla on hyvä mielikuvitus. Tykkään satuilla. Kuvia tekemällä olen päässyt käsiksi alitajuntaani, joka on sanojen tavoittamattomissa. Uskon myös palvelevani muita päästämällä nämä kuvat vapaaksi ja kertomalla niistä hieman, sillä olen matkan varrella kokenut sekä särkymisiä että eheytymisiä, kuten me kaikki.

Rikas mielikuvitukseni tuotti paljon tarinoita, mutta koska sanallinen ilmaisu oli minulle piilevän lukihäiriön vuoksi vaikeaa, päädyin kirjoittamisen sijaan kertomaan tarinoitani kuvallisesti. Minulla oli vaikeuksia myös hienomotoriikassa, mutta siitä huolimatta opin piirtämään. Näyttely onkin myös näyte siitä, miten kömpelyydestä huolimatta jälki muuttuu ja kehittyy. Nämä kuvat kertokoon tästä matkastani.

- Satu Salomaa. Hän on Vapaan Taidekoulun toisen vuosikurssin opiskelija

Avajaiset tiistaina 4.12.2018 klo 17-19. Tervetuloa!

Avoinna / Öppet / Open:
Ma-su / Mån-Sön / Mon-Sun 9-20

Vapaa pääsy / Fritt inträde / Free entrance.

Galleria Vaaga
E-porras, 4. krs. / E-trappan, 4. vån. / Staircase E, 4th floor

La-su sisäänpääsy D-portaan kautta. / Lör-sön inträde via D-trappan. / On weekends entrance from staircase D.

Kuva: Satu Salomaa