| Facebook | Instagram

Hurjaruuth: RUUTIA! Kansanvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille

17.21.4.2018

TANSSITEATTERI HURJARUUTH: RUUTIA! KANSANVÄLINEN TANSSIFESTIVAALI LAPSILLE JA NUORILLE
17.–21.4.2018, Hurjaruuthin ja Zodiakin näyttämöt, Kaapelitehdas

Tanssiteatteri Hurjaruuthin keväinen Ruutia!-festivaali tarjoaa korkeatasoisia tanssiesityksiä koko perheelle! 22. kertaa järjestettävällä festivaalilla nähdään tänä vuonna vierailuesityksiä Italiasta, Ranskasta, Espanjasta ja Belgiasta sekä yksi suomalais-afrikkalainen teos.

Ohjelmisto

Compagnia TPO (ITALIA): Panda’s Home
Ti 17.4. klo 10 & 18 Zodiakin näyttämö
Yli 4-vuotiaille. Kesto n. 50 min.
Italialaisryhmä TPO on tunnettu upean visuaalisista teoksistaan, joissa nykytanssi ja uusi interaktiivinen teknologia yhdistyvät saumattomasti. Tanssiaskelin, pandan jalanjäljissä, päädymme matkalle Kiinan kulttuuriin ja historiaan. Vuorovaikutteinen lavastus luo virtuaalisen polun, jossa kuvat ja äänet reagoivat tanssijoiden ja yleisön liikkeisiin. Katsojille tarjoutuu mahdollisuus osallistua yhteiseen peliin, mikä tekee teatterikokemuksesta ainutlaatuisen.

Compagnie Acta (FRA): Sons… Jardins Secrets
Ke 18.4. klo 18 & to 19.4. klo 10 Zodiakin näyttämö
Yli 4-vuotiaille. Kesto n. 40 min.
Ranskalaisohjaaja, tanssija ja näyttelijä Laurent Dupontin teos tuo suloisen ja salaisen puutarhan Zodiakin näyttämölle. Aistien ja sydämen puutarhurit, muusikko ja esiintyjä kutsuvat meidät mukaansa. Jatkuvaa kasvua ihannoivassa maailmassa tärkeintä onkin ehkä pysähtyä toisenlaisen kasvamisen äärelle, asettua tuoksujen ja värien puutarhaan. Yhteinen jaettu hetki vie meidät luovan prosessin ytimeen. Voisiko mielikuvitusta kasvattaa kuin puutarhaa?

DA. TE Danza (ESP): Cuál es mi nombre…?
Pe 20.4. klo 10 Hurjaruuthin näyttämö
Yli 2-vuotiaille. Kesto n. 45 min
Mikä minun nimeni on? Synnymme tiettyyn perheeseen, aikaan ja ympäristöön, joka määrittelee meidät, mutta identiteetti kypsyy matkan aikana – nimi on vain lähtökohta. Miten muovautuu se, mikä minun nimeni ja tarinani lopulta on? Esityksen maailma on yhtä aikaa herkkä, kaunis ja veikeän lystikäs. Sohva muuntuu junaksi ja matto peiliksi, liikkuvasta ruohosta tulee vuori. Tarvitsemme vain mielikuvituksemme ja ystävän, jonka kanssa voimme jakaa unelmamme.

Nevski Prospekt (BE): Amen to that
Pe 20.4. klo 18 & la 21.4. klo 15 Zodiakin näyttämöllä
Yli 5-vuotiaille. Kesto n. 55 min.
Kaksi hullua keksijää, kaksi vanhaa ystävystä. Miten toinen selviää ilman toista? Amen to that kertoo kumppanin menettämisestä ja siitä kumpuavasta surusta. Se kertoo unelmien toteuttamisesta ja todellisesta ystävyydestä (ja vähän myös hulluuden ja nerouden hiuksenhienosta rajasta). Nevski Prospektin esityksissä korostuu mielikuvitusta ruokkiva liikekieli, runollisuus, huumori ja energia.

Camara & Kallinen (GUINEA-SUOMI): Koirat, apinat ja maapähkinäpelto
La 21.4. klo 13 Hurjaruuthin näyttämöllä
Koko perheelle. Kesto n. 40 min.
N'Fanly Camaran ja Outi Kallisen tanssi- ja musiikkikertomus on kaikenikäisille. Koirat ovat ryhtyneet maanviljelijöiksi ja saaneet kasvatettua herkullisia maapähkinöitä. Valitettavasti apinat pitävät myös maapähkinöistä ja haluavat anastaa koirien herkut... Camara & Kallisen esitykset ovat afrikkalaisen tanssin ja tarinankerrontaperinteen juhlaa! Tarina kerrotaan suomeksi ja suomalaisella viittomakielellä, laulut myös susuksi. Esityksen jälkeen on tanssi- ja musiikkityöpaja.

Lisäksi:

Tanssiva satuhetki sateenkaaren väreissä
Ke 18.4. klo 10 (LM) ja klo 14, Hurjaruuthin näyttämö
Esityksen kesto on n. 30 min.
Tanssiva satuhetki on tanssittu ja puhuttu satu, joka saa muotonsa tuokiossa luettavasta tarinasta. Yleisö pääsee valitsemaan luettavan sadun esityksen alussa kolmesta eri vaihtoehdosta. Tuokiossa käytetään suomenkielisiä lasten satuja, joiden perheet poikkeavat perinteisestä heteroydinperhemallista. Tuokion lopussa yleisö pääsee myös itse liikkumaan. Tanssijoina Pauliina Aladin ja Elli Isokoski.

Liput:
Alk. 12 € / 15 €, www.ticketmaster.fi
Liput päiväkoti- ja koululaisryhmille arkiaamuisin 8 € / hlö. Opettaja ryhmän mukana 3 €.
Festivaalipassi 50 €, vain Hurjaruuthista
Tanssiva satuhetki 4 € / hlö, vain Hurjaruuthista
Tiedustelut ja lippuvaraukset Hurjaruuthista, puh. 09 565 7250 tai liput(at)hurjaruuth.fi

Tapahtuma Facebookissa
hurjaruuth.fi/ruutia-kansainvalinen-tanssifestivaali-lapsille-ja-nuorille

Kuva: Compagnia TPO: Panda's Home