Museokortti-klubi: Psykoanalyysin yö

KAAPELITEHTAAN MUSEOT: PSYKOANALYYSIN YÖ
25.1.2019, G-rappu, Kaapelitehdas

Huippusuosittu Psykoanalyysin yö tulee taas! Kaapelitehtaan museoissa järjestettävä tapahtuma tuo alitajuntaa aktivoivia ajatuksia talven keskelle.

Psykoanalyyttista teoriaa ja hoitomenetelmää on kehitetty toistasataa vuotta, ja sillä on ollut keskeinen merkitys myös länsimaisessa kulttuurielämässä. Psykoanalyyttiset ajatusmallit ovat laajasti käytössä kulttuurin ja taiteiden tutkimuksessa. Psykoanalyyttisella tulkinnalla on paikkansa niin näyttämöllä, ravintolaelämässä kuin valokuvauksessakin.

Illan ohjelmaan kuuluu puheenvuoroja, keskusteluja ja aktivoivia harjoituksia psykoanalyytikkojen sekä aiheeseen perehtyneiden taiteilijoiden ja kulttuurintuntijoiden johdolla. Kolmen museon tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomen Psykoanalyyttisen Yhdistyksen ja Museokortin kanssa.

Valokuvataiteen museo (1. krs.): Vapaiden ajatusten jäljillä, assosiointiharjoitus
Tule mukaan yhteiseen leikkimieliseen kuvientulkinta -sessioon Ideaalin perilliset -näyttelyssä. Sessioita on neljä ja ne alkavat tasatunnein. Yhteistä harjoitusta kommentoivat valokuvataiteilijat Harri Pälviranta ja Kari Soinio sekä psykologi, psykonalayytikko Anne Kotkavirta. Harjoitusten fasilitaattorina toimii Valokuvataiteen museon yleisötyön intendentti Erja Salo.

Sessiot: klo 19.-19.30 / klo 20-20.30 / klo 21-21.30 / 22-22.30. Jokainen sessio on erilainen ja voit osallistua halutessasi vaikka kaikkiin. Mukaan mahtuu 25 osallistujaa/sessio. Kesto n. 30 min.

Teatterimuseo (2. krs.): Puhetta taiteesta ja psykoanalyysistä.
Teatterimuseon lavalla käsitellään kulttuuria psykoanalyyttisten ajatusmallien kautta. Puheenvuoroissa ja keskusteluissa psykoanalyytikot, taiteilijat ja kulttuurintuntijat tarkastelevat psykoanalyyttisiä näkökulmia, klassikkoteoksia ja taiteellista työtä.

Klo 19–19.30 Luento: Silmät sielun peilinä – katseen merkityksestä
Aiheesta puhuu psykologi, psykoanalyytikko (IPA) ja laillistettu psykoterapeutti Jorma Myllärniemi.

Klo 20–20.30 Luento: Kateus ja seksuaalisuus.
Aiheesta puhuu psykologi, psykoanalyytikko, psykoterapeutti ja kirjailija Elina Reenkola.

Klo 21-22 Keskustelupaneeli: Aleksis Kivi, tuntematon ja tunnettu.
Keskusteluun osallistuvat ohjaaja Lauri Maijala, ohjaaja, dramaturgi Vesa Tapio Valo ja psykoanalyytikko, psykiatrian dosentti Ilpo Lahti. Keskustelua johdattaa Teatterimuseon johtaja Raija-Liisa Seilo.

Hotelli- ja ravintolamuseo (3. krs.)
Klo 18.30-21 baarista löytyy virvokkeita ja pientä syötävää.

Klo 21-22.30 Psykoanalyyttisen Yhdistyksen järjestämä keskusteluklubi Café Freud rantautuu Hotelli- ja ravintolamuseon baariin. Keskustelun alustaa psykoanalyytikko Jussi Kotkavirta. Café Freudissa keskustellaan tällä kertaa suusta, oraalisuudesta ja elämästä nykykulttuurissa.

Myös museoiden näyttelyt ovat auki koko tapahtuman ajan!

Avoinna:
Klo 18.30-23

Liput: 
15 €, Museokortti, ennakkoliput täältä 
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Tapahtuma Facebookissa