Suomen valokuvataiteen museo: Marja Helander, Harri Pälviranta & Kari Soinio

5.12.2018–24.2.2019

SUOMEN VALOKUVATAITEEN MUSEO: MARJA HELANDER, HARRI PÄLVIRANTA & KARI SOINIO - IDEAALIN PERILLISET / IDEÁLAID ÁRBBOLAČČAT
5.12.2018–24.2.2019, Suomen valokuvataiteen museo, Kaapelitehdas

Kukin kolmesta yhteisnäyttelyn taiteilijasta, Marja Helander, Harri Pälviranta ja Kari Soinio, on uransa aikana asettunut omiin teoksiinsa, toimien itse taiteensa materiaalina. Oma ruumis kuvauskohteena taiteilijat ovat käsitelleet niin yhteiskunnallisia kuin yksityisiäkin teemoja.

Ideaalin perilliset pureutuu median, nyky-yhteiskunnan sekä oman henkisen perinnön ylläpitämiin ja välittämiin arvoihin ja normeihin. Taiteilijat tarkastelevat omista lähtökohdistaan meitä ohjailevia ihanteita sekä kohtaavat myös sanattomien sääntöjen purkamiseen liittyvät haasteet: Voimmeko tehdä mitään meitä määrittäville voimille? Entä mille asioille jäämme omassa ympäristössämme täysin sokeiksi?

Näyttely on syntynyt taiteilijoiden kollektiivisen työskentelyprosessin tuloksena ja näyttelyn teokset ovat pääosin ensimmäistä kertaa esillä. Näyttely ottaa osaltaan kantaa saamelaiskielten asemaan Suomessa.

Avoinna:
Ma suljettu
Ti–su klo 11–18
Ke klo 11–20

Liput:
5 € / 10 €, Museokortti
Alle 18 v. ilmainen sisäänpääsy
Ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeinen ke klo 17-20

Kuva: Marja Helander, Rockaway Beach I, 2017