| Facebook | Instagram

Tulevaisuuden ratikka

14.20.6.2018
Merikaapelihalli

TULEVAISUUDEN RATIKKA ON TÄÄLLÄ JO TÄNÄÄN!
14.-20.6.2018, Merikaapelihalli, Kaapelitehdas
 
Kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan uuden pikaraitiovaunun mallikappaleeseen sekä tuleviin raitiotiehankkeisiin Kaapelitehtaalla!

Näyttelyssä on mahdollista koeistua uuden vaunun penkit, tutustua ohjaamoon, antaa palautetta, päästä kartalle HSL:n tulevaisuuden liikennöintisuunnitelmista, tutustua mm. Raide-Jokeri- ja Kruunusillat-hankkeisiin sekä siihen, miten Helsinki kehittää alueitaan pikaraitioteiden äärellä.

Tulevaisuuden pikaratikka, Artic XL, on HKL:n uuden Artic-raitiovaunun isoveli. Uuden vaunun suunnittelun lähtökohtana on ollut asiakaslähtöinen palvelumuotoilu. Lapsiperheiden ja hitaasti liikkuvien tarpeet ovat olleet muotoilussa tärkeällä sijalla. Kaapelitehtaan näyttelyssä on esillä 1:1 mallikappale uuden vaunun etuosasta. Tässä muotoilun toimivuutta testaavassa mallikappaleessa näkyy myös uuden pikaratikan sinivihreä väri.

Näyttely avataan yleisölle 14.6.2018 klo 15. Avajaispäivänä on mahdollista tavata suunnittelijoita, kysellä, antaa palautetta ja kuulla asiantuntijaesittelyitä. Avajaisissa paikalla on myös joukkoliikennemaskotti Välkky ilahduttamassa lapsia ja lapsenmielisiä.

Näyttelyn toteuttavat yhteistyössä HKL, HSL, Raide-Jokeri-hanke, Kruunusillat-hanke, Helsingin kaupunki sekä Transtech Oy.

Avoinna:
Ma-pe klo 11-19
La-su klo 12-16

Vapaa pääsy!