Zodiak: Lame Tamer

10.11.4.2019

ZODIAK - UUDEN TANSSIN KESKUS: SARI PALMGREN - LAME TAMER
10.-11.4.2019, Zodiak Stage, Kaapelitehdas

Zodiakin uuden housekoreografin Sari Palmgrenin teos Lame Tamer käsittelee alistamista ja ihmisen eläimellistä puolta. Se on esitys villeydestä ja kesyttämisestä.

Ihmisen suhde toisiin eläimiin ja muihin ihmisiin on kompleksinen kokonaisuus, jota ei voi selittää mustavalkoisella kahtiajaolla. Ihminen mm. toivoo itselleen villiyttä, mutta haluaa kesyttää ympärillään olevat. Ihminen selittää toisia omasta kapeasta näkökulmastaan, taidoistaan ja ymmärryksestään käsin. Ihmisen halu kahtiajakoon, “meihin ja toisiin”, on reviiritietoisen eläimen toimintaa.

Toisiin kohdistuvan sorron taustalla toimivan ideologian ydin on käsitys järjen vallasta luonnon yli. Tämän käsityksen perustan muodostavat länsimaista ajattelua jäsentävät dualismit, kuten järki/tunne, mies/nainen, mieli/ruumis, yhteiskunta/luonto.

Lame Tamer tuo näyttämölle rinnakkain nämä dualismiparit sekä luonnon kokonaisuutena, jossa kaikella on paikkansa. Miten suhtaudumme muihin ruumiisiin: syötävinä, katsottavina ja käytettävinä? Voivatko toiset olla arvokkaita itsenään, eivätkä vain välineitä muihin päämääriin? Voiko ihminen olla kumppani hallitsemisen sijaan?

Esitykset:
Ke 10.4. klo 19 - Ensi-ilta
To 11.4. klo 19 - Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen

Kesto 55 min.

Liput:
16,50 € / 24,50 € / 30,50 €, www.tiketti.fi

Kuva: Ia Samoil