Galleria Vaaga: Silja Paakkinen

16.2.7.3.2021

GALLERIA VAAGA: SILJA PAAKKINEN - VIERAASSA KAUPUNGISSA
16.2.–7.3.2021, Galleria Vaaga, Kaapelitehdas

Päädyin kerran vieraaksi taloon, jossa en ollut käynyt koskaan aikaisemmin, mutta jostain syystä siellä tuntui kovin tutulta. Olin talossa kaksi päivää yksin, kävelin huoneissa ja tunnustelin merkillistä tunnelmaa. Talo ei ollut erityisen viehättävä tai muuten sellainen, jossa haluaisin esimerkiksi asua. Sisustus oli omituinen ja matossa oli karmivia jalkapallon kuvia. Kuitenkin talo tuntui ihmeellisellä tavalla tutulta ja minulle tuli siellä huumaavan hyvä olo.

Silja Paakkinen on pohtinut viimeisen vuoden ajan maalauksissaan kuvitellun ja todellisen paikan välistä suhdetta. Näyttelyyn hän on koonnut maalauksia, piirustuksia, runoja ja installaation, jotka nojaavat tähän tematiikkaan.

Olen kiinnostunut tutkimaan ihmisen paikkaa arkisen ja toisaalta vaikeasti sanoitettavan rajapinnoilla. Ihmisen ja luonnon välinen rajankäynti sekä paikkoihin ja aikaan kiinnittyvät muistot limittyvät kaikessa, mitä teen.

Runoissani tutkin samaa esteettistä maailmaa, mikä minua maalauksessakin kiinnostaa. Hyvä tarina ei vaadi ymmärrettävää juonta tai juonta ollenkaan. Tärkeintä on tunnelma.

Avoinna / Öppet / Open:
Ma-su / Mån-Sön / Mon-Sun 9-20

Vapaa pääsy / Fritt inträde / Free entrance.

Galleria Vaaga
E-porras, 4. krs. / E-trappan, 4. vån. / Staircase E, 4th floor

Sisäänpääsy D-portaan kautta. / Inträde via D-trappan. / Entrance from staircase D.