Là-bas→ Magnus Strandberg

1.28.2.2021

LÀ-BAS→ MAGNUS STRANDBERG
1.-28.2.2021, Studio Là-bas (C-portaan kellari), Kaapelitehdas

Näyttely tilassa 12.–28.2.2021:

Là-bas→ Magnus Strandberg aloittaa sarjan näyttelyitä Studio Là-bas'ssa. Magnus Strandberg on Tammisaaressa kasvanut helsinkiläinen kuvataiteilija ja kääntäjä, joka valmistui Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta v. 2015.

Kimmoke kuvataiteeseen siirtymiseen oli maalauksen laajennetun kentän mahdollisuuksien oivaltaminen kuvan, tekstuurien ja valon työstämisessä paikkasidonnaisiksi teoksiksi. Strandberg on tähän mennessä pitänyt kuusi yksityisnäyttelyä, ja hänen teoksensa Nocturne on hankittu Pro Artibus -säätiön kokoelmiin. Là-bas→ Magnus Strandberg pyrkii kiteyttämään kuvan Strandbergin tähänastisesta tuotannosta samalla, kun Là-bas-esitystilaan syntyy uusi, paikan päällä valmistettu teos White Rabbit.

Avoinna:
Ke-su klo 12-18

Vapaa pääsy!

Näyttelyyn pääsee myös näyttelyajan ulkopuolella sopimuksen mukaan. Huom! Sisäänkäynti alas kellariin D-rapun ovesta. Jos ovet ovat kiinni, soita numeroon 044 360 5284.

Tapahtuma Facebookissa

Tapahtuma verkossa 1.–28.2.2021:

Näyttelyn nettiosio, joka on koko helmikuun nähtävissä suoraan www.la-bas.fi, käsittää Strandbergin tähänastista kehitystä tarkastelevan kirjoituksen ja neljä nimenomaisesti projektia varten tehtyä näytettä Strandbergin keskeisimmistä teoksista Mappa mundi (2015), Minneslucka (2017) Nocturne (2019) ja Scener (2020).

Niin kuin performansseja, Strandbergin teoksia ei periaatteessa voi dokumentoida eikä esittää staattisella valokuvalla eikä edes yksittäisellä videolla. Siksi näyttelyn verkkosivut pyrkivät pikemminkin simuloimaan Strandbergin teosten katsomiskokemusta. Itse Studio Là-bas'n tilassa oleva White Rabbit -installaatio jatkaa Scener-näyttelyn Elävä kuollut -teoksen aiheita. Valvonnan, katseen ja kontrollin tematiikkaa ilmennetään betonikellarin umpiossa abstraktissa tilassa, josta on suljettu pois luonnonvalo ja ulkomaailma.

Studio Là-bas on Irma Optimistin vuokraama, Lauri Luhdan esitys- ja tapahtumatilaksi muuttama ateljeetila Kaapelitehtaan kellarikerroksessa. Studiossa on vuodesta 2000 saakka järjestetty kymmeniä performance- ja äänitaidetapahtumia nimellä Là-bas→ ("tuolla", "tuolla alhaalla").