Finnjävelin pirullisen hyvä Nam Yök Häh -erikoisillallinen
Miltä maistuvat suomalaisen ruokakulttuurin juuret ja perinteet?
Osana Hotelli- ja ravintolamuseon Nam Yök Häh -näyttelyä Ravintola Finnjävel ja museo järjestävät erikoisillallisen, jossa sukelletaan yhdessä ruokaperinteiden ja perinneruokien maistuvaan maailmaan.
Tarjolla on ainutlaatuinen tilaisuus maistaa historiaa tämän päivän twistillä. Ilta alkaa yhteisellä tutustumisella museon uuteen ruokaperinteillä herkuttelevaan näyttelyyn NAM YÖK HÄH – Mistä on ruokaperinteet tehty?
Iltaa jatketaan maistuvalla neljän ruokalajin erikoisillallisella, joka on katettu museon tunnelmallisiin näyttelytiloihin. Illallisesta vastaa näyttelyn yhteistyökumppani Ravintola Finnjävel, joka tulkitsee suomalaista ruokaperinnettä modernisti niin, että vanhat tutut maut ja annokset yllättävät, hurmaavat ja herkistävät.
Herkullinen menu sisältää:
Karjalanpiirakkaa ja munavoita
Sienipuuro ja sienilientä
"Särä" Haudutettua karitsan kylkeä, yrteillä maustettua paistinlientä ja makeita juureksia
Tiikerikakkua ja mokkakreemi
Menu voidaan toteuttaa kasvisversiona, laktoosittomana ja gluteenittomana. Vegaaninen versio ei valitettavasti ole mahdollinen. Ruokiin sopiva viinipaketti on mahdollista ostaa paikan päällä. Illallisella on käytössä pitkät pöytämuodot.
Tapahtuma on vain ennakkolipun ostaneille. Liput ovat myynnissä museon Holvi-verkkokaupassa. Museokorttiedun saat Holvissa maksuvaiheessa koodilla Museokorttietu. Ilmoittauduthan saapuessasi Kaapelitehtaan infopisteelle.
Herkuttele historialla!
Kuva: Ravintola Finnjävelin karjalanpiirakka