Kurssit,
Liiku & ilmaise,
Luo & opi

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille / Giorgio Convertito

Sijainti
C-porras, 4. kerros
Zodiak Studio C4
Aika
14.11.2023 - 12.12.2023
Liput
78 € (sis. alv 24 %)
Aukioloajat
Maanantai
-
Tiistai
18:00 - 19:30
Keskiviikko
-
Torstai
-
Perjantai
-
Lauantai
-
Sunnuntai
-

Giorgio Convertiton ohjaama kurssijakso kulkee alaotsikolla The Expanded Body. Kurssilla tutkitaan ja haastetaan kehon fyysisiä rajoja.

Kurssin pohjana on teoria, jonka mukaan liike ja liikkeen havaitseminen ulottuvat kehon fyysisten rajojen ulkopuolelle. Tähän lukeutuu mm. tanssiympäristö, johon vaikutetaan ja jota hyödynnetään liikkuessa. Jotta ymmärrettäisiin syvällisemmin, mitä liike on ja miten se laajentuu ympäristöömme, kurssin aikana tutkitaan ja kuunnellaan tarkkaavaisesti kehon eri järjestelmiä (solut, nesteet), rakenteita (luusto, lihakset, sidekudokset) ja osia (jalkaterät, jalat, vartalo, kädet, pää).

Työskentelyn tavoitteena on mahdollistaa ja auttaa löytämään uudenlaista liikettä sekä kehittää fyysistä tietoisuutta ja läsnäoloa. Kehon kuunteleminen avoimella mielellä synnyttää henkilökohtaista, aitoa ja mielikuvituksellista liikettä. Tunneilla työskennellään enimmäkseen yksin mutta myös pareittain. Parityöskentelyssä hyödynnetään kosketusta, joka auttaa keskittymään kehoon. Tunneilla tehdään yksityiskohtaisia, kurinalaisuutta ja rehellisyyttä vaativia harjoitteita, jotka pikemminkin herättävät kysymyksiä kuin tarjoavat tiettyjä oletuksia. Työskentely sopii kaikentasoisille tanssijoille.

Kurssin kieli on pääasiassa englanti, mutta tarvittaessa myös suomi.

Ilmoittautuminen kurssille on hyvä tehdä ajoissa, viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua eli 31.10.2023 mennessä. Tämän jälkeen kurssille voi vielä ilmoittautua mikäli ryhmässä on tilaa. Mikäli ostat kerralla osallistumisen vähintään kolmeen Heittäydy liikkeeseen -kurssijaksoon, saat jaksot 15 % alennuksella.

***

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti menneen, kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan.

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.

www.zodiak.fi/fi/kurssit-ja-tyopajat/heittaydy-liikkeeseen-nykytanssia-kaikille-giorgio-convertito

Järjestäjä

Zodiak – Uuden tanssin keskus