Kurssit,
Liiku & ilmaise

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille / Johannes Purovaara

Sijainti
C-porras, 4. kerros
https://www.zodiak.fi/fi/miten-loydan-zodiakiin
Aika
8.3.2023 - 12.4.2023
Liput
90 € (sis. alv 24%)
https://tix.zodiak.fi
Aukioloajat
Maanantai
-
Tiistai
-
Keskiviikko
18:00 - 19:30
Torstai
-
Perjantai
-
Lauantai
-
Sunnuntai
-

Johannes Purovaaran ohjaamalla Heittäydy liikkeeseen -kurssilla tutkitaan lämmittelyä taiteellisena kysymyksenä helppojen liikeaihioiden ja yhdessäolon avulla, hitaasti kirkastuvan talven keskellä.

Lämmittely nähdään usein asiana, joka suoritetaan ennen varsinaista toimintaa tai tanssia, ja tällä kurssilla sen parissa käytetään suurin osa ajasta. Kurssin tavoitteena on uusien näkökulmien tuominen lämmittelyyn ja ehkäpä uuden lempilämmittelyliikkeen oppiminen.

Tunnit aloitetaan keinutteluilla, rullauksilla ja nivelten pyörittelyllä. Tehdään ryhmäyttäviä harjoitteita oppiaksemme toisistamme jonkin verran ja virittäytyäksemme yhteiseen tilaan. Pikku hiljaa mukaan tuodaan hieman monimutkaisempia liikeyhdistelmiä ja salin poikki kulkemista. Useimpien harjoitteiden pohjana on jalkojen ja käsien koordinaatio. Joihinkin tehtäviin kuuluu toisen henkilön koskettamista jalkateristä, käsistä ja selästä. Harjoitteita voi aina muokata itselle sopivammiksi. Tuntien päättyessä annetaan vielä lämmittelyn tanssin ja parhaimmilta tuntuvien liikkeiden kulkea vartalon läpi improvisaation kautta.

Kurssilla tanssitaan paljon musiikin kanssa, ja kurssille voi halutessaan tuoda mukanaan mieluista lämmittely-, liikuskelu- tai tanssimusiikkia. Musiikin on oltava soitettavissa esim. puhelimelta aux-kaapelin kautta.

***

Johannes Purovaara on helsinkiläinen tanssija, näyttelijä, muusikko ja vahtimestari. Keväällä hän esiintyy Zodiakissa Jenni-Elina Von Baghin esityksessä As time goes by. Hänen aikaisempia yhteistyökumppaneitaan Von Baghin lisäksi ovat mm. Jyrki Karttunen, WAUHAUS-kollektiivi ja Tuomo Railo.

Hän on myös Pyöveli-nykyteatteriryhmän jäsen. Purovaara on kiinnostunut esiintyjäntyöstä hyvin monipuolisesti ja työskennellyt niin Zodiakin ja Kansallisteatterin lavoilla kuin radiossakin.

www.zodiak.fi/fi/kurssit-ja-tyopajat/heittaydy-liikkeeseen-nykytanssia-kaikille-johannes-purovaara

Järjestäjä

Zodiak – Uuden tanssin keskus