Kurssit,
Liiku & ilmaise,
Luo & opi

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille / Maija Reeta Raumanni

Sijainti
C-porras, 4. kerros
Zodiak Studio C4
Aika
11.10.2023 - 8.11.2023
Liput
78 € (sis. alv 24 %)
Aukioloajat
Maanantai
-
Tiistai
-
Keskiviikko
18:00 - 19:30
Torstai
-
Perjantai
-
Lauantai
-
Sunnuntai
-

Maija Reeta Raumannin ohjaamalla kurssijaksolla antaudutaan yhtä lailla kehon sisäiselle kuin tilaan kurottavalle, tilaa täyttävälle ja tilassa olevasta vaikuttuvalle tanssin tapahtumiselle.

Ehdotus: Jos tanssi on aikaa, tilaa ja liikettä, voisiko tanssin tapahtumisen kokea loputtomana ajan, tilan ja liikkeen muotoutumisen prosessina? Todellisuuden jännitteisenä, monimuotoisena ja vuorovaikutteisena kenttänä. Tanssina itsessä. Tanssina suhteessa itseä ympäröivään. Tapahtumallisena ja kokemuksellisena maisemana, joka sallii ihmettelyn, ei-tietämisen ja huokoisuuden.

Maija Reeta Raumannin tunneilla muun muassa havainnoidaan liikkeen virtausta, kierteisyyttä, virettä ja painoa, tanssitetaan aistivaa ihoa, nojaudutaan itseen, toiseen ja tilan pintoihin – virittäydytään, tanssitaan ja palaudutaan.

Tunneilla työskennellään erilaisten kullakin kurssikerralla vaihtuvien ohjattujen liikeimprovisaatio- ja liiketutkimusharjoitteiden äärellä. Työskentelytapa sallii kunkin oman osallisuuden itseään ja omaa senhetkistä virettä kuunnellen. Tunneilla tanssitaan sekä hiljaisuudessa että musiikin kanssa yksin ja ryhmässä. Harjoitteet, joissa ehdotetaan käytettävän kosketusta, on mahdollista tehdä myös ilman kosketuskontaktia toiseen.

Ilmoittautuminen kurssille on hyvä tehdä ajoissa, viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua eli 27.9.2023 mennessä. Tämän jälkeen kurssille voi vielä ilmoittautua mikäli ryhmässä on tilaa. Mikäli ostat kerralla osallistumisen vähintään kolmeen Heittäydy liikkeeseen -kurssijaksoon, saat jaksot 15 % alennuksella.

***

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti Zodiak - Uuden tanssin keskuksen menneen, kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan.

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.

www.zodiak.fi/fi/kurssit-ja-tyopajat/heittaydy-liikkeeseen-nykytanssia-kaikille-maija-reeta-raumanni

Järjestäjä

Zodiak – Uuden tanssin keskus