Kurssit,
Luo & opi,
Liiku & ilmaise

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille / Matilda Aaltonen

Sijainti
C-porras, 4. kerros
Zodiak Studio C4
Aika
24.1.2024 - 21.2.2024
Liput
90 € (sis. alv 24 %)
https://tix.zodiak.fi
Aukioloajat
Maanantai
-
Tiistai
-
Keskiviikko
18:00 - 19:30
Torstai
-
Perjantai
-
Lauantai
-
Sunnuntai
-

Matilda Aaltosen ohjaaman kurssin keskiössä ovat aistit, erityisesti näkö-, tunto-, kinesteettinen liikeaisti sekä kuunteleminen. Kurssilla liikutaan aisteista vaikuttuen ja niiden havainnoinnille herkistyen.

Tuntoaistiin keskittyvillä kurssikerroilla annetaan liikkeen tuntemisen olla ensisijainen tapa havainnoida ja suuntautua tanssiin. Tällä tavoin syvennytään Aaltosta pitkään kiinnostaneeseen tuntoiseen ruumiin tilaan, jossa lähennytään itseä ja puretaan rajaa meidän ja muun elävän välillä. Näkemistä lähestytään liikettä innoittavana havainnon harjoittamisen tapana. Lisäksi tutkitaan lempeästi katseen ja näkemisen sosiaalista puolta: Voisiko katse olla yhteinen tapahtuma? Kuuloaistia tutkitaan kokeilemalla tarkan kuuntelun, musiikin ja erilaisten äänien vaikutusta liikkeeseen.

Voitaisiinko hetkeksi päästää irti ennalta suunnittelevasta mielestä ja uppoutua liikkeeseen, aistimiseen ja läsnäoloon? Antaa ruumiin pehmetä ja havainnon kirkastua? Kurssilla liikutaan kuunnellen omaa kehoa ja ottaen huomioon jokaisen omat lähtökohdat. Harjoitteissa hyödynnetään kosketusta ja toisten tanssien todistamista. Liiketehtävät alkavat yleensä rauhallisesti, ja sen jälkeen on liikkujasta itsestään kiinni, minne ne johtavat.

Kurssi on kaikille avoin, eikä se vaadi aiempaa tanssitaustaa.

Kurssi kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin klo 18-19.30. Lisätiedot ja yhteydenotot: elina.hauta-aho (at) zodiak.fi.

Mikäli ostat kerralla osallistumisen vähintään kolmeen Heittäydy liikkeeseen -kurssijaksoon, saat jaksot 15 % alennuksella.

***

Matilda Aaltonen on helsinkiläinen esiintyjä ja koreografi, joka työskentelee erilaisissa työryhmissä tanssin ja esitystaiteen alueilla. Hänen taiteellinen työnsä keskittyy tällä hetkellä ruumiillisuuden, eläimyyden ja lajienvälisten suhteisen uudelleen ajatteluun sekä lajirajat ylittävään yhteistyöhön. Aaltosella on tanssitaiteen maisterin tutkinto (2020) Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta. Lisäksi hän on valmistunut taidepedagogiksi Taidealojen erillisistä opettajan pedagogisista opinnoista Taideyliopistosta 2022. Zodiakin tuotannossa Aaltosen teoksista on nähty Voyeur (2020), jossa hän toimi koreografina ja esiintyjänä, sekä Nimeämätön luonto | Osat I – III (2022), jossa hän työskenteli tanssijana.

www.zodiak.fi/fi/kurssit-ja-tyopajat/heittaydy-liikkeeseen-nykytanssia-kaikille-matilda-aaltonen

Järjestäjä

Zodiak – Uuden tanssin keskus