Kurssit,
Liiku & ilmaise

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille / Meri Pajunpää

Sijainti
C-porras, 4. kerros
https://www.zodiak.fi/fi/miten-loydan-zodiakiin
Aika
19.4.2023 - 24.5.2023
Liput
90 € (sis. alv 24 %)
Aukioloajat
Maanantai
-
Tiistai
-
Keskiviikko
18:00 - 19:30
Torstai
-
Perjantai
-
Lauantai
-
Sunnuntai
-

Meri Pajunpään ohjaamalla kurssijaksolla virittäydytään kehon kuuntelemiseen hengityksen kautta, kehoa lempeästi avaavien liikekoordinaatioiden myötä. Pikkuhiljaa siirrytään aktiivisempiin liiketehtäviin ja kuin vahingossa löydetään itsemme tanssimasta, liikkeen pyörteistä.

Tunneilla kannustetaan osallistujia kuuntelemaan kunkin sen hetkistä omaa kehon ja mielen tilaa, jokainen pääsee irrottelemaan ja hikoilemaan juuri niin paljon kuin itse haluaa, toisaalta voi myös ottaa rauhallisemmin, jos sen päiväinen olotila sitä vaatii. Olet siis tervetullut väsyneenä tai energisenä, pitkän päivän päätteeksi tai valmiina valloittamaan maailmaa.

Kurssilla työskennellään anatomisten liiketehtävien sekä mielikuvapohjaisten liiketehtävien kautta, pitäen mielessä, että tanssi tapahtuu aina suhteessa johonkin; tilaan, ääneen, toisiimme. Lopputunnista tutustutaan hetkessä tapahtuvan koreografian työkaluihin ja luodaan yhdessä ryhmänä kullekin päivälle ainutlaatuisen yhteisen tanssin.

***

Meri Pajunpää on Suomessa ja Belgiassa työskentelevä vapaan kentän tanssitaiteilija. Hän on työskennellyt tanssijana Euroopassa lukuisissa eri projekteissa ja tehnyt omia koreografioita sekä yhteistyöteoksia muusikoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa.

Esiintyjän ja koreografin työn ohessa hän opettaa improvisaatiopainotteisia nykytanssitunteja ammattilaisille ja opiskelijoille. Merin taiteellista työskentelyä on leimannut tiivis yhteistyö eri alojen taiteilijoiden kanssa, sekä kiinnostus qigong ja tai chi praktiikoiden integroimiseen liiketutkimuksessa.

www.zodiak.fi/fi/kurssit-ja-tyopajat/heittaydy-liikkeeseen-nykytanssia-kaikille-meri-pajunpaa

Järjestäjä

Zodiak – Uuden tanssin keskus