Kurssit,
Liiku & ilmaise

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille / Minna Karttunen

Sijainti
C-porras, 4. kerros
https://www.zodiak.fi/fi/miten-loydan-zodiakiin
Aika
18.4.2023 - 23.5.2023
Liput
90 € (sis. alv 24 %)
Aukioloajat
Maanantai
-
Tiistai
18:00 - 19:30
Keskiviikko
-
Torstai
-
Perjantai
-
Lauantai
-
Sunnuntai
-

Minna Karttusen ohjaamalla Heittäydy liikkeeseen -kurssilla kolutaan kinesteettistä työkalupakkia ja yllytetään ruumista rajattomien mahdollisuuksien tanssiin. Tällä kurssilla liike syttyy hellästi, rujosti, rehellisesti, pinnallisesti, vahingossa, täsmällisesti, musiikin houkuttelemana ja musiikista piittaamatta, mutta aina omaa päivän kehotilaa kuunnellen.

Kurssilla työskennellään yhdistellen improvisaatiota ja valmiiksi määritettyjä helppoja liikereittejä. Uidaan opitussa liikeketjussa erilaisin virityksin ja tyylein sekä harhaillaann kiertoteillä hetken kehomielitekoja seuraillen. Tulkitaan, tuumaillaan, jaetaan kokemuksia ja ennen kaikkea jorataan yhdessä.

***

Minna Karttunen on pääosin Helsingissä toimiva freelance-tanssitaiteilija. Hän esiintyy keväällä 2023 Zodiakissa Kinetic Orchestran & Mia Jaatisen esityksessä Rieha. Minna työskentelee laaja-alaisesti tanssin kentällä: tanssijana/esiintyjänä omissa projekteissa, /\/\ /\/\ /\/\ -kollektiivin jäsenenä, Kinetic Orchestra -tanssiryhmän jäsenenä sekä eri koreografien koollekutsumana, tanssinopettajana niin ammattilaisille kuin harrastelijoillekin, yhdistysten jäsenenä, fasilitaattorina ja kuratoijana.

Minna on tehnyt tanssijan työtä muun muassa Sari Palmgrenin, Leila Kourkian ja Mirva Mäkisen teoksissa. Hän on myös esiintynyt Kanadan Vancouverissa paikallisen tanssiyhteisön MACHiNENOiSY:n teoksissa. Minna on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2015.

www.zodiak.fi/fi/kurssit-ja-tyopajat/heittaydy-liikkeeseen-nykytanssia-kaikille-minna-karttunen

Järjestäjä

Zodiak – Uuden tanssin keskus