Kurssit,
Liiku & ilmaise

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille / Outi Markkula

Sijainti
C-porras, 4. kerros
Zodiak Studio C4
https://www.zodiak.fi/fi/miten-loydan-zodiakiin
Aika
25.1.2023 - 1.3.2023
Liput
90 € (sis. alv 24%)
https://tix.zodiak.fi
Aukioloajat
Maanantai
-
Tiistai
-
Keskiviikko
18:00 - 19:30
Torstai
-
Perjantai
-
Lauantai
-
Sunnuntai
-

Outi Markkulan ohjaamalla kurssijaksolla virittäydytään tanssin tuntuun rytmisesti, kokemuksellisesti ja sosiaalisesti. Yksinkertaisten liikkeellisten ja somaattisten harjoitteiden kautta tutkitaan omasta kehosta nousevaa ilmaisua sekä sen suhdetta ulkoisiin impulsseihin, kuten musiikkiin, tilaan tai toisiin ihmisiin. Työskentely on improvisaatiopohjaista, uteliasta ja leikkisää; tunneilla ei tarvitse tietää eikä osata, vaan iloitsemme yhdessä ihmettelystä, etsimisestä ja löytämisestä. Millaisia laatuja, rytmejä ja reittejä minusta juuri tänään nousee? Entä millainen tanssi syntyy meidän välillemme?

Outin liikkeellinen historia sijaitsee nykytanssin ja muiden taidetanssilajien lisäksi suomalaisessa kansantanssissa, joka vaikuttaa sekä opetus- että taiteellisessa työssä. Outin tunneilla kansantanssiperinteen kysymys pilkahtelee esiin muun muassa tanssin erityisenä suhteena musiikkiin ja rytmiin, tilallisena orientaationa sekä pari- ja ryhmätyöskentelyn, improvisaation ja leikin kautta.

***

Outi Markkula on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2017 valmistunut tanssitaiteilija, joka työskentelee taiteen vapaalla kentällä esiintyjänä, koreografina ja kirjoittajana sekä vuodesta 2020 lähtien tanssitaiteen verkkolehti Liikekieli.comin päätoimittajana. Taiteellisessa työssään Outi on kiinnostunut tanssin ja musiikin kokemuksesta sekä siitä, mitä tanssi ja liike kantavat henkilökohtaisesti, kulttuurisesti ja historiallisesti.

Outi on työskennellyt esiintyjänä useissa koreografi Jenni-Elina von Baghin teoksissa sekä toteuttanut monitaiteisia yhteistöitä muun muassa Zodiak - Uuden tanssin keskuksen, Routa Companyn ja Tanssin talon ohjelmistoihin. Vuonna 2022 Outi valmistui tanssi-liiketerapeuttisten menetelmien ohjaajaksi Eino Roiha -instituutista.

www.zodiak.fi/fi/kurssit-ja-tyopajat/heittaydy-liikkeeseen-nykytanssia-kaikille-outi-markkula

Järjestäjä

Zodiak – Uuden tanssin keskus