Kurssit,
Liiku & ilmaise,
Luo & opi

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille / Ryan Mason

Sijainti
C-porras, 4. kerros
Zodiak Studio C4
Aika
15.11.2023 - 20.12.2023
Liput
78 € (sis. alv 24 %)
https://tix.zodiak.fi
Aukioloajat
Maanantai
-
Tiistai
-
Keskiviikko
18:00 - 19:30
Torstai
-
Perjantai
-
Lauantai
-
Sunnuntai
-

Ryan Mason kurssista:

Taiteilijana kiinnostuksen kohteeni ovat mm. jatkuvassa jakamisessa, kohtaamisessa, integroimisessa, keksimisessä, vapauttamisessa, tulkkaamisessa, kumoamisessa, sulattamisessa (digesting). Kurssin ohjaajana tarjoan nämä kiinnostuksen kohteet kohdattavina kokemuksina.

Kurssilla käydään läpi työkaluja, jotka auttavat näiden kehollistumisessa. Ajattelen opettamisen käsitettä nautinnollisena jakamisprosessina, joka muotoutuu ainutlaatuiseksi dialogiksi jokaisessa kohtaamisessa. Toisin sanoen ei esimerkiksi ole kahta samanlaista kurssituntia. Kohtelen jokaista kurssikertaa työpajana - tapaamme, jaamme aikaa ja tilaa, opimme toisiltamme - tämä on kuin seikkailu. Osa seikkailun ideaa on, että ei aina tarkalleen tiedä etukäteen mitä tulee tapahtumaan. Kuinka hauskaa!

Lähestyn liikettä yksinkertaisten toimintojen kautta, joilla on potentiaalia kehittyä monimutkaisen monikerroksellisiksi dynaamisiksi kokemuksiksi. Olen inspiroitunut kehosta, sen identiteetiltään abstraktista ilmaisuvoimaisesta potentiaalista, sen konkreettisesta fysiikasta, representaatiosta, fiktiosta, fantasiasta.

Voimme esimerkiksi päästä käsiksi kasvojen lihaksiin ja tutkia niiden ilmaisukoodeja, joita emme tunnista. Voimme liikuttaa kehoamme alhaalla lattiaa pitkin tutkiaksemme liukumisen ja paineen vaikutuksia. Saatamme kuvitella itsemme jättiläisinä kävelemässä vuorien yli tai kahlaamalla valtamerien halki. Voimme puhua käsiimme kuullaksemme oman äänemme, ja tutkia ääniä mahdollista fyysistä ilmaisua varten. Voimme kuvitella housujemme kävelyttävän jalkojamme ympäri huonetta. Saatamme etsiä hiljaisuuden tilan vain tarkkaillaksemme sitä, tai yrittää siirtää hiljaisuutta kehon läpi. Voimme huulisynkata kitsch´iin musiikkiin ja katsoa kuinka vakavasti voimme ottaa itsemme.

Jokainen tunti tarjoaa omia ainutlaatuisia löytöjään ja seikkailujaan kohdatessamme, etsiessämme ja kehollistaessamme tuntematonta.

Kurssi on englanniksi, eikä sillä tarvitse olla aiempaa kokemusta tanssista.

HUOM! Ei tuntia ke 6.12.2023

Ilmoittautuminen kurssille on hyvä tehdä ajoissa, viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua eli 1.11.2023 mennessä. Tämän jälkeen kurssille voi vielä ilmoittautua mikäli ryhmässä on tilaa. Mikäli ostat kerralla osallistumisen vähintään kolmeen Heittäydy liikkeeseen -kurssijaksoon, saat jaksot 15 % alennuksella.

www.zodiak.fi/fi/kurssit-ja-tyopajat/heittaydy-liikkeeseen-nykytanssia-kaikille-ryan-mason

Järjestäjä

Zodiak – Uuden tanssin keskus