Taidenäyttelyt,
Museot,
Näyttelyt,
Opastukset,
Taiteiden Yö,
Työpajat,
Kurssit,
Musiikki,
Sirkus,
Teatteri,
Tanssi,
Tapahtumat,
Näe & koe,
Maista & aisti,
Luo & opi,
Liiku & ilmaise

Kaapelitehtaan Taiteiden yö 2022

Aika
18.8.2022
Liput
Vapaa pääsy

Kaapelitehtaan kulttuurikeskus on Taiteiden yönä 18.8.2022 kahden vuoden tauon jälkeen taas täynnä hauskaa ja monipuolista ohjelmaa koko perheelle!

Kaapelitehtaalla työskentelevät toimijat tarjoavat illan aikana juhlakansalle parhaita maistiaisiaan: astu avoimista ovista sisään, tapaa taiteilijoita, tule katsomaan erilaisia esityksiä ja näytöksiä, tutustu Tanssin taloon, osallistu työpajoihin, kuule historian havinaa ja näe uusia paikkoja Kaapelitehtaan Rundeilla, pähkäile sanasuunnistusta tai kiertele näyttelyissä.

Voit myös nauttia musiikista, hypistellä myymälöiden valikoimaa, lukea lehtiä, herkutella kahviloiden ja ravintoloiden antimilla, ja vain nauttia mahtavasta tunnelmasta!

Lämpimästi tervetuloa!

***

ALUSTAVA OHJELMA (päivittyy):

A-PORRAS
A-porras, 3. krs. / -
Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu ja kurssikeskus: Työpajoja ja opastusta
Tervetuloa kokeilemaan kuvataiteen tekemistä Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulun ja kurssikeskuksen tiloihin! Tiloissa on toimintaa ja ohjausta aikuisille taiteen harrastajille ja aloittelijoille. Työsi saat heti mukaan. Lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus maalata suurikokoista seinämaalausta. Tervetuloa!

B-PORRAS
Taidemaalari Maaria Märkälän työhuoneella on avoimet ovet ja pieni näyttely
B-porras, 4. krs. / klo 17.30-20
Taidemaalarin ihanassa työhuoneessa on mahdollisuus kurkistaa elävän nykytaiteilijan värikkääseen elämään ja Kaapelitehtaan historiaan.
www.maariamarkala.com

C-AULA
MUU-taiteen tapahtuma MUU Helsinki nykytaidekeskuksessa

1. krs. / klo 17-21

C-PORRAS
Käytävägalleria: Singing with Colours
C-porras, 2. krs. / -
Pirkko Törnqvist-Paakkasen (kuvataiteilija, oopperalaulaja) maalauksia.
Käytävävägalleria Facebookissa

TANSSIN TALO
Sisäänkäynti Lasipihalta / -
Tanssin talon Pannuhallissa on Taiteiden yönä koettavissa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaan kuuluva, Company Wayne McGregor and Random International: Future Self -installaatio. Samalla voi tutustua muihin Tanssin talon tiloihin, joihin on avoimet ovet.
www.tanssintalo.fi

KAAPELIMUSEOT
G-PORRAS
Kaapelimuseot kutsuvat Taiteiden yön juhlakansaa viettämään iltaa kolmen erilaisen museon yhteensä seitsemässä näyttelyssä! Paitsi näkökulmia valokuvaan, esittäviin taiteisiin ja ruoka- ja juomakulttuuriin, tarjolla on myös opastuksia, työpaja ja avoimet harjoitukset.

Suomen valokuvataiteen museo
1. krs. / klo 17-21
Agnès Varda – ensimmäinen elämäni -näyttely esittelee näkemyksellisen, humoristisen ja herkän valokuvaajan, jonka kuvat ennakoivat hänen pitkää uraansa elokuvantekijänä.

Valokuvan paradokseja -näyttelyssä pohditaan valokuviin liittyviä odotuksia ja käsityksiä. Näyttely on kokoelma tutkimuksellisia projekteja, jotka haastavat ”valokuvallisuuden ajatusta”. Opastukset näyttelyihin klo 18 ja klo 19.

Teatterimuseo
2. krs. / klo 17-21
Teatterimuseon näyttelyt kutsuvat tutustumaan teatteriin ja tanssiin. "Yleisö oli raivoissaan ihastuksesta!" juhlii 150-vuotiasta Suomen Kansallisteatteria. Syvää liikettä johdattaa suomalaisen nykytanssin kansainväliseen historiaan. Lyhyet tietoiskuopastukset näyttelyihin klo 17.30, klo 19.30 ja klo 20.30.

Residenssitaiteilija Venla Ilona Blomin Woman Machine -teoksen avoimet harjoitukset klo 18–19.

Arkadian näyttämö ja pukuhuone ovat avoinna kävijöiden omille esityksille. Voit ensin matkata teatterihistoriaan ja astua sitten pukuhuoneen kautta näyttämölle oman, ainutkertaisen esityksesi tähdeksi.

Hotelli- ja ravintolamuseo
3. krs. / klo 17-21
Lempiruokasi-non-stop-työpaja lapsille klo 17–20 ja Limubaari. Makuasioita-näyttelyssä tarjoillaan näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin. Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttely vie värikkäiden ruokakuvien avulla makumatkalle 1970-luvulle.

Kuva: Kaapelitehdas

Avoinna

to 18.8.2022 klo 17:00 - 21:00

Järjestäjä

Kaapelitehdas