Taidenäyttelyt,
Museot,
Näyttelyt,
Opastukset,
Taiteiden Yö,
Työpajat,
Kurssit,
Musiikki,
Sirkus,
Teatteri,
Tanssi,
Tapahtumat,
Näe & koe,
Maista & aisti,
Luo & opi,
Liiku & ilmaise

Kaapelitehtaan Taiteiden yö 2022

Aika
18.8.2022
Liput
Vapaa pääsy

Kaapelitehtaan kulttuurikeskus on Taiteiden yönä 18.8.2022 kahden vuoden tauon jälkeen taas täynnä hauskaa ja monipuolista ohjelmaa koko perheelle!

Kaapelitehtaalla työskentelevät toimijat tarjoavat illan aikana juhlakansalle parhaita maistiaisiaan: astu avoimista ovista sisään, tapaa taiteilijoita, tule katsomaan erilaisia esityksiä ja näytöksiä tai astu lavalle itse, tutustu Tanssin taloon, osallistu työpajoihin, kuule historian havinaa ja näe uusia paikkoja Kaapelitehtaan Rundeilla tai kiertele näyttelyissä.

Voit myös nauttia musiikista, hypistellä myymälöiden valikoimaa, lukea lehtiä, herkutella kahviloiden ja ravintoloiden antimilla, ja vain nauttia mahtavasta tunnelmasta!

Lämpimästi tervetuloa!

***

OHJELMA:

LASIPIHA

Infopiste
Lasipiha / klo 11-21
Kaapelitehtaan pääaulasta löydät infopisteen, josta saat tietoa illan ohjelmasta. Tapahtuman toinen infopiste löytyy C-aulasta.

Tanssin talo Future Self -valoinstallaatio & avoimet ovet
Sisäänkäynti Lasipihalta / klo 15.30-21
Tanssin talon Pannuhallissa on Taiteiden yönä koettavissa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaan kuuluva Company Wayne McGregor and Random International: Future Self -valoinstallaatio. Teokseen kuuluu tuhansia led-valoja sisältävä seinä, jonka valo ottaa ympäröivien ihmishahmojen muodon ja elää hahmojen liikkeiden mukana. Paikalle voi saapua milloin vain 15.30–20.30 välillä. Company Wayne McGregorin tanssijat osallistuvat jokaiseen esitykseen n. 10 min. ajan klo 15.30, 16.30, 17.30, 18.30 ja 19.30. Muun ajan teos on koettavissa itsenäisesti ja muiden osallistujien kesken.

Samalla voit tutustua muihin Tanssin talon tiloihin, joihin on avoimet ovet. Kuule talon toiminnasta, ohjelmasta sekä arkkitehtuurista. Mahtavassa Erkko-salissa ovet ovat auki yleisölle! Lisäksi Tanssin talon oma bistroravintola (t)raba avataan Taiteiden yönä.
www.tanssintalo.fi

Ravintola (t)raba
Lasipiha / klo 11-21
Ravintola (t)raba on yhdistelmä luovuuden hurmosta ja New Yorkin italialais-amerikkalaista keittiötä. Nauti raikkaista makuelämyksistä ja hyvästä seurasta uniikissa kohtaamispaikassa. (t)raba huolehtii myös Tanssin talon tapahtumien väliaikatarjoiluista ja tarjoaa catering-palveluja Tanssin talon ja Kaapelitehtaan tapahtumiin. Ravintolan terassi palvelee asiakkaita Kaapelitehtaan katetulla Lasipihalla. Taiteiden yön tarjous to 18.8.: talon puna-, valko- ja kuohuviinipullo 0,75l, tarjoushintaan 20 € / plo ravintola (t)rabassa ja Lasipihan terassilla.

Kaapelitehtaan Tehtaanmyymälä
Lasipiha / klo 11-21
Haluatko napata mukaasi kivan muiston Kaapelitehtaalta tai vaikka yllätyslahjan läheiselle? Tule Kaapelitehtaan Tehtaanmyymälään! Ps. hurjan suosituista Kaapelitehdas-kasseista on tullut juuri uusi erä myyntiin. Tule hakemaan omasi mieleiselläsi sloganilla ja värillä! Kassan löydät viereisestä infopisteestä. Tehtaanmyymälästä pääsee G-portaan ohella myös Kaapelimuseoihin.

ULKOSISÄPIHA

Sisäpihan lava (säävarauksella)
klo 17 Kaapelitehtaan Taiteiden yön 2022 avaus
klo 17.30 Stella Polarikseen improvisaatioesitys (20 min.)
klo 18.15 Stella Polarikseen improvisaatioesitys (20 min.)
klo 19 Stella Polarikseen improvisaatioesitys (20 min.)
klo 20 Stunttiesiintyjä Essi Latvala sytytetään palamaan Kaapelitehtaalla. Liekeissä ollessaan hän suorittaa vikkelän parkourhaasteen. Ole ajoissa paikalla, sillä esitys on vauhdikas ja erittäin lyhyt (= 1 minuutti)!

A-PORRAS

Kaapelitehtaan Konttori: Kahvila & Open Stage
A-porras, 1. krs. / Kahvila klo 8.30-22, Open stage klo 18-22
Tule virkistäytymään Kaapelitehtaan Konttorille! Nappaa tiskiltä kuppia kahvia tai vaikka lasi virkistävää viiniä. Löydät meiltä myös herkut ja välipalat. Mikrogalleriassa on esillä Malaika Mollelin Afro Finns -näyttely (teokset ovat myynnissä).

Kaapelitehtaan Konttori Open Stage on nimensä mukaisesti tapahtuma, jossa lava on sinulle vapaa! Soita, laula, tanssi, puhu, runoile tai maalaa vaikka taulu. Me tarjoamme esiintymiselle lavan, hyvän meiningin sekä mahdollisuuden esiintyä yleisölle matalalla kynnyksellä. Tapahtumaan voi ilmoittautua ennakkoon sähköpostilla konttori(at)kaapelitehdas.fi. Mukana on jo musiikkiesityksiä, mm. livelooppausta, poppia, rockia ja indietä. Kaapelitehtaan Konttori Open Stage järjestetään ensimmäistä kertaa Taiteiden yönä, ja sen jälkeen joka kuun ensimmäinen torstai klo 18-22.

Tanssiteatteri Hurjaruuth: Puvustokirppis & Talvisirkusten taikaa
A-porras, 2. krs., Hurjaruuthin lämpiö ja näyttämö / klo 17-20
Taiteiden yönä löydät Tanssiteatteri Hurjaruuthin lämpiöstä puvustokirppiksen! Hurjaruuthin näyttämöllä näet muistoja menneistä Talvisirkuksista, ja Kaapelitehtaalla seikkailee tuttuja ja uusia hahmoja Talvisirkuksista. Voit osallistua myös tulevan Talvisirkus Ilon -lippuarvontaan!
www.hurjaruuth.fi

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu ja kurssikeskus: Digitaalista seinämaalausta ja taiteen tekemistä
A-porras, 3. krs. / klo 17-20
Lapsille ja nuorille:
Tule piirtämään tabletilla oma hahmosi hahmogalleriaan. Hahmot piirretään Procreatella yhteiseen seinään, joka on heijastettuna Taiteilijaseuran tiloissa tapahtuman ajan. Pienet voivat toteuttaa oman hahmon myös käsin maalaten (pienten maalaus voidaan tehdä erilliselle paperille ja ottaa siitä kuva ja liittää mukaan). Opettaja: Eija Hakkola.
Aikuisille:
Tule kokeilemaan taiteen tekemistä klo 17-20. Helsingin Taiteilijaseuran tiloissa on ohjausta aikuisille taiteen harrastajille ja aloittelijoille. Opettaja: Piia Kokkarinen.

B-AULA

Suomen Taiteilijat ry: 54. vuosinäyttely & taiteilijatapaamisia
Valssaamo, B-aula, 1. krs. / klo 12-21
Vuosinäyttely esittelee suomalaista taidenäkemystä 156 taiteilijan voimin. Mukana on näyttelyyn osallistuvia taiteilijoita, jotka kertovat teoksistaan ja taiteestaan.

B-PORRAS

Kameraseura Galleria West: AITA 2022 - Kameraseuran kerhot esittäytyvät & potrettikuvausta
B-rappu, 2. krs. / klo 17-21
AITA-valokuvanäyttelyssä kameraseuran kerhot esittäytyvät jäsenten kuvin. Persona-kerho järjestää ilmaista potrettikuvausta kaikille halukkaille yksin tai yhdessä kaverin tai perheen kanssa. Kuule tietoa filmikuvauksesta ja vedostamisesta sekä muista kuvausmenetelmistä kuten syanotypiasta. Jäsenet kertovat harrastuksestaan ja esittelevät kerhojensa toimintaa.

Taidemaalari Maaria Märkälä: työhuoneella avoimet ovet ja pieni näyttely
B-porras, 4. krs. / klo 17.30-20
Taidemaalarin ihanassa työhuoneessa on mahdollisuus kurkistaa elävän nykytaiteilijan värikkääseen elämään ja Kaapelitehtaan historiaan.
www.maariamarkala.com

Tamara Rasmussen Opisto: taidetanssikokeilut lapsille & avoimet ovet
B-porras, 5. krs., studiot 1 ja 2 / klo 16.30-20.15
Dance Art Fun! - Taidetanssikokeilut lapsille (Studio 2, hissistä vasemmalle):
Ilmoittautuminen n. 15 min. ennen tunnin alkua paikan päällä, n. 10 ensimmäistä mukaan!
klo 16.30-17 lasten klassinen baletti n. 8-10 v., op. Nathalie Genzer
klo 17-17.30 lasten klassinen baletti n. 5-8 v., op. Nathalie Genzer
klo 17.30-18 tanssimuskari n. 3-4 v., op. Nina Kallonen
klo 18-18.30 tanssimuskari n. 4-6 v., op. Nina Kallonen
Avoimet ovet (Studio 1, hissiä vastapäätä):
klo 16.30-17.45 Nuorten DanceArtFun (nykytanssi) n. 11v. - op. Vivianne Budsko-Lommi
klo 17.45-18.45 Lasten DanceArtFun (nykytanssi) n. 7-10 v., op. Vivianne Budsko-Lommi
klo 18.45-20.15 Aktivistit-ryhmän avoimet harjoitukset, op. Vivianne Budsko-Lommi
tanssi.com

C-AULA

Infopiste
C-aula, 1. krs. / klo 17-21
Infopisteestä saat tietoa illan ohjelmasta. Tapahtuman toinen infopiste löytyy Lasipihalta.

Kaapelitehdas Rundi
C-aulan infopiste, 1. krs / klo 17.30, klo 18.30 ja klo 19.30
Kuinka hyvin tunnet Kaapelitehdasta? Kaapelitehdas Rundilla, n. 50 min. mittaisella opastetulla kierroksella, pääset tutustumaan Kaapelitehtaan moninaisiin tiloihin, sen rikkaaseen historiaan ja värikkääseen henkilögalleriaan olympiavoittajasta tehtaanjohtajiin ja taiteilijoihin. Kierrokset ovat esteettömiä. Mukaan mahtuu kerrallaan enintään 20 osallistujaa.

MUU Helsinki nykytaidekeskus: MUU matinea - intiimi ilta Helmin ja Viivin seurassa
C-aula, 1. krs. / klo 18-20
Vanhat ystävät (arkkitehti ja räppäri Draama-) Helmi Kajaste ja (polonisti ja suunnittelija) Viivi Kaakinen soittavat musiikkia ja viettävät intiimiä keskusteluiltaa ja kutsuvat sinutkin kuvainnollisen takkatulen ääreen. Luvassa on ainakin elokuvamusiikkia ja valheellisia paljastuksia.

Ravintola Hima & Sali
C-aula, 1. krs. / klo 8.30-21
Ravintola on avoinna koko illan ajan. Tarjolla kahvilaherkkuja ja suolaisen nälkään pizzaa ja keittoa. www.himasali.com

Jamkids soittotyöpaja 0-6-vuotiaille
Ravintola Hima & Sali, C-aula, 1. krs. / klo 17-19
Jamkidsin iloisessa nonstop-soittopajassa Hima ja Salin kahvilatilassa lapset pääsevät laulamaan, liikkumaan ja musisoimaan erilaisilla soittimilla Jamkidsin mukavien opettajien kanssa. Jamkids järjestää elämyksellisiä muskareita 0–6-vuotiaille ja musiikkiryhmiä odottaville äideille. Tervetuloa koko perheen voimin kokemaan musisoinnin riemu ja juttelemaan lapsen musiikkiharrastuksesta!

Helsingin Taideyhdistys: Pop Out Art
Puristamo, kulku C-aulasta, 1. krs. / klo 11-21
Kuvataiteenfestivaaleilla katsoja kohtaa 80 taiteilijan luoman tunnelman. Mahdollisuus taiteilijatapaamiseen. Satamäärin teoksia, joista huokuu taiteen ulottuvuudet ja oivallukset.

C-PORRAS

Käytävägalleria: Singing with Colours
C-porras, 2. krs. / klo 10-21
Kuvataiteilija ja oopperalaulaja Pirkko Törnqvist-Paakkasen maalauksia.
Käytävävägalleria Facebookissa

Galleria EU-Man: Mohammad Dijan
C-porras, 3. krs. / klo 17-21

Awase: Tutustu Aikidoon - katso tai osallistu!
C-porras, 4. krs. / klo 17-20
klo 17-18 tutustumisharjoitukset 15 min. (voit osallistua)
klo 18-19.30 Awasen normaalit harjoitukset (voit seurata)
klo 19.30-20 tutustumisharjoitukset 15 min. (voit osallistua)

Stoa Mariapassio: Marja Paasio - Valikoima
C-porras, 5. krs. / klo 9-21
Vesivärimaalauksia.

D-PORRAS

Taidemaalarit Aino Keinänen ja Paula Pitkänen: avoimet ovet
D-porras, kellarikrs. / klo 17-21
Taiteilijat esittelevät töitään ja työhuoneitaan. Tule tekemään edullisia poistomyynti ostoksia!

Drawing Gallery D5: Sivi Valima ja Taru Kantonen - Pastel Dreams and Drama
D-porras, 5. krs. / klo 9-20
Näyttelyssä on värikylläisiä teoksia, jotka sijoittuvat intuitiiviseen, kokeellisen ja leikkisään tekemiseen.

G-PORRAS

Kaapelimuseot kutsuvat Taiteiden yön juhlakansaa viettämään iltaa kolmen erilaisen museon yhteensä seitsemässä näyttelyssä! Paitsi näkökulmia valokuvaan, esittäviin taiteisiin ja ruoka- ja juomakulttuuriin, tarjolla on myös opastuksia, työpaja ja avoimet harjoitukset.

Kaapelimuseoihin pääset myös Lasipihalta Tehtaanmyymälän kautta!

Suomen valokuvataiteen museo
1. krs. / klo 17-21
Agnès Varda – ensimmäinen elämäni -näyttely esittelee näkemyksellisen, humoristisen ja herkän valokuvaajan, jonka kuvat ennakoivat hänen pitkää uraansa elokuvantekijänä.

Valokuvan paradokseja -näyttelyssä pohditaan valokuviin liittyviä odotuksia ja käsityksiä. Näyttely on kokoelma tutkimuksellisia projekteja, jotka haastavat ”valokuvallisuuden ajatusta”. Opastukset näyttelyihin klo 18 ja klo 19.

Teatterimuseo
2. krs. / klo 17-21
Teatterimuseon näyttelyt kutsuvat tutustumaan teatteriin ja tanssiin. "Yleisö oli raivoissaan ihastuksesta!" juhlii 150-vuotiasta Suomen Kansallisteatteria. Syvää liikettä johdattaa suomalaisen nykytanssin kansainväliseen historiaan. Lyhyet tietoiskuopastukset näyttelyihin klo 17.30, klo 19.30 ja klo 20.30.

Residenssitaiteilija Venla Ilona Blomin Woman Machine -teoksen avoimet harjoitukset klo 18–19.

Arkadian näyttämö ja pukuhuone ovat avoinna kävijöiden omille esityksille. Voit ensin matkata teatterihistoriaan ja astua sitten pukuhuoneen kautta näyttämölle oman, ainutkertaisen esityksesi tähdeksi.

Hotelli- ja ravintolamuseo
3. krs. / klo 17-21
Lempiruokasi-non-stop-työpaja lapsille klo 17–20 ja Limubaari. Makuasioita-näyttelyssä tarjoillaan näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin. Tiistaitarjotin ja perjantaipullo -näyttely vie värikkäiden ruokakuvien avulla makumatkalle 1970-luvulle.

Kuva: Kaapelitehdas

Avoinna

to 18.8.2022 klo 17:00 - 21:00

Järjestäjä

Kaapelitehdas