Kurssit,
Liiku & ilmaise,
Luo & opi

Mi­ni­työ­pa­ja­sar­ja / Dorte Bjerre Jensen: Caring with - sensitizing oneself towards gravity

Sijainti
C-porras, 4. kerros
Zodiak Studio C4
Aika
28.9.2023 - 29.9.2023
Liput
45 € (sis. alv 24 %)
https://tix.zodiak.fi
Aukioloajat
Maanantai
-
Tiistai
-
Keskiviikko
-
Torstai
18:00 - 20:00
Perjantai
18:00 - 20:00
Lauantai
-
Sunnuntai
-

Työpaja on kaikille avoin, tanssin harrastajista ammattilaisiin.

Dorte Bjerre Jensen työpajasta:

Tanssijana, taiteilijana ja tutkijana olen kiinnostunut kehomme synnynnäisestä kyvystä reagoida fyysisesti ympäristöön sekä yllättävistä tavoista, joilla luomme yhteyksistä matriiseja sommittelemalla kehojamme tilaan. Haluan ehdottaa yhdessä hoivaamisen (Caring with) praktiikkaa kohden painovoimaa. Yhdessä hoivaamista toisten läsnäolossa, kosketuksen, kitkan, painovoiman, aistien ja hajujen epäsymmetriassa, epätasa-arvoisissa, sotkuisissa ja ongelmallisissa tilanteissa. Yhdessä hoivaamista syvällisesti kuuntelemalla. Hoivaamisen harjoittaminen luo mahdollisuuden olla haavoittuvainen toisille. Se luo haavoittuvuutta, joka antaa tilaa yllättäville kohtaamisille.

Caring with- sensitizing oneself towards gravity -työpaja on ehdotus kehollisesti moniaistillisesta sekä affektiivisesti ja poliittisesti suuntautuneesta tavasta tietää. Sen pohjana on herkistyminen toisillemme ja ”enemmän-kuin-inhimillisen” aistimiselle. Tämä käytäntö kysyy: millaiset huomion muodot ja virittäytymisen käytännöt edistävät vastuullisten suhteiden ruokkimista?

Painovoima on jatkuva kumppanimme - kaikille olennoille yhteinen voima tällä maapallolla. Leikkisillä ja haastavillakin ohjatuilla tutkimusmatkoilla työskentelemme aistimalla, missä suunta on alaspäin: annamme painovoiman informoida kehoamme. Osallistuja saa työkaluja omatoimiseen liikkumiseen ja välineitä fyysiseen kontaktiin muiden kanssa. Harjoittelemme putoamista, itsemme ja toistemme kiinni ottamista, lentämistä, rullaamista, liukumista, tasapainoilua, tasapainon menettämistä, kömpelyyttä, spiraloitumista, painonjakamista sekä keskinäisyyden että tuntemattomuuden tunnetta.

Ilmoittautuminen kurssille on hyvä tehdä ajoissa, viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua eli 14.9.2023 mennessä. Tämän jälkeen kurssille voi vielä ilmoittautua mikäli ryhmässä on tilaa.

***

Minityöpajasarjaa ohjaavat tanssitaiteilijat vierailevat Helsingissä yhteispohjoismaisen Sustainable Dance Training -projektin mahdollistamana. Zodiakin kaikille avoimien työpajojen lisäksi he ohjaavat ammattilaisten aamutunteja Tanssille ry:llä.

Kuva: Katri Naukkarinen

www.zodiak.fi/fi/kurssit-ja-tyopajat/minityopajasarja-dorte-bjerre-jensen-caring-sensitizing-oneself-towards-gravity

Järjestäjä

Zodiak – Uuden tanssin keskus