Kurssit,
Työpajat,
Luo & opi,
Liiku & ilmaise

Mumbles and Traces / Sonja Jokiniemi

Sijainti
C-porras, 4. kerros
Zodiak Studio C4
Aika
13.4.2024 - 14.4.2024
Liput
78 € (sis. alv 24 %)
https://tix.zodiak.fi
Aukioloajat
Maanantai
-
Tiistai
-
Keskiviikko
-
Torstai
-
Perjantai
-
Lauantai
12:00 - 16:00
Sunnuntai
12:00 - 16:00

Tämä työpaja on rinnakkainen prosessi Sonja Jokiniemen Zodiak - Uuden tanssin keskuksessa syksyllä 2024 ensi-iltansa saavan uuden teoksen luomisen kanssa. Joitakin teoksen elementtejä, kysymyksiä ja aiheita laajennetaan ja tutkitaan yhdessä työpajan osallistujien kanssa.

Työpaja keskittyy liikkeeseen, joka perustuu aiempien ja nykyisten teosten koreografisiin rakenteisiin (eng. score) ja tehtäviin, sisältäen myös tutkimista esineiden/asioiden kanssa.

Työpaja perehtyy kulkemisen (eng. passage) käsitteisiin: ajan kulkeminen, elämän kulku, kulkeminen tapana siirtää eteenpäin jotain: tietoa, muistoja, ornamentteja, esineitä, perinteitä, rituaaleja, ajattelutapoja, eleitä.

Työpajassa ajatellaan erilaisia töitä, ​​äitien, isien ja isovanhempien työskentelyä ja yhteisöjä, joissa he kasvoivat. Kädentyöt ja kosketusyhteys pysyvät ytimessä ja kysytään niiden merkitystä tänä päivänä. Tutkitaan rakenteita ja laatuja sekä kieltä tai tekstuurista kieltä.

Tullaan rinnakkain yhdessä työskentelyn kanssa ja sen kysymistä, millaista yhteistä yhdessäolo ehdottaa. Syleillään eroavaisuuksia, polyfoniaa, hankauksia ja virtauksia.

Työpaja on kaikille avoin, sekä tanssin- ja esitystaiteen ammattilaisille että harrastajille. Aiempaa kokemusta ei välttämättä tarvitse olla.

www.zodiak.fi/fi/kurssit-ja-tyopajat/mumbles-and-traces-sonja-jokiniemi

Järjestäjä

Zodiak – Uuden tanssin keskus