Kurssit,
Työpajat,
Liiku & ilmaise,
Luo & opi

Play and act from what is here / Raphaël Beau

Sijainti
C-porras, 4. kerros
Zodiak Studio C4
Aika
16.12.2023 - 17.12.2023
Liput
88 € (sis. alv 24 %)
https://tix.zodiak.fi
Aukioloajat
Maanantai
-
Tiistai
-
Keskiviikko
-
Torstai
-
Perjantai
-
Lauantai
10:00 - 16:00
Sunnuntai
10:00 - 16:00

Työpaja on jatkumoa Raphaël Beaun avoimelle työskentelylle, jota hän fasilitoi Zodiak Laboratoryssa marraskuussa 2023. Beau lähestyy fasilitointia samalla tavalla kuin esiintymistä: hän työskentelee olemalla läsnä hetkessä, kuuntelemalla sekä ottamalla vastaan tietoa sisällä ja ympärillä olevasta.

Työpaja kutsuu osallistujat löytämään yhteyden itseensä, toisiinsa ja paikkaan erilaisten kehollisten kokemusten kautta – kosketusta, katsetta, asento- ja liikeaistia, muistoja sekä mielikuvitusta hyödyntäen.

Keholliset kokemukset syntyvät kunkin osallistujan kiinnostuksen kohteista, paikasta ja Beaun luovan prosessin teemoista, joita ovat esimerkiksi sisäinen/ulkoinen, täällä/tuolla, todellisuus/mielikuvitus, aikojen päällekkäisyys, koti, kerrokset ja rytmit. Nämä teemat aktivoituvat liikkeessä. Työpajassa pohditaan muun muassa, miten ajatuksia aktivoidaan liikkeessä ja miten liike vaikuttaa ajatuksiimme. Yritämme tehdä tilaa ajatusten sisäiselle virtaukselle, antaa niiden avautua liikkeessä ja löytää yksilölliset tapamme kanavoida niitä. Työpajassa leikitään, leikitään oikein tosissaan, annetaan tilaa uteliaisuudelle, annetaan paikan koskettaa ihoa, aistitaan, nähdään, kuunnellaan, ollaan tässä ja nyt. Se on saanut inspiraationsa somaattisista käytännöistä, improvisaatiosta ja hetkessä syntyvästä kompositiosta (engl. instant composition). Työpaja kutsuu suhtautumaan leikkisästi ja uteliaasti itseen, muihin sekä paikkaan, jossa harjoittelemme.

Työpaja ohjataan englanniksi. Työpaja on avoin kaikille niin tanssin harrastajille kuin ammattilaisillekin.

Ilmoittautuminen kurssille on hyvä tehdä ajoissa, viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua eli 2.12.2023 mennessä. Tämän jälkeen kurssille voi vielä ilmoittautua mikäli ryhmässä on tilaa.

Kuva: Katri Naukkarinen

www.zodiak.fi/fi/kurssit-ja-tyopajat/play-and-act-what-here-raphael-beau

Järjestäjä

Zodiak – Uuden tanssin keskus