Kurssit,
Liiku & ilmaise

TANSSI ja LEIKKI - lapsen ja aikuisen yhteinen tanssikurssi / Virva Talonen

Sijainti
C-porras, 4. kerros
Zodiak Studio C4
https://www.zodiak.fi/fi/miten-loydan-zodiakiin
Aika
12.1.2023 - 2.2.2023
Liput
68 € (sis. alv 24 %)
https://tix.zodiak.fi

Virva Talosen ohjaama kurssi on suunnattu alakouluikäisille lapsille ja heidän (lähi)aikuisilleen yhdessä. Kurssilla keskitytään erityisesti leikkimisen ja vuorovaikutuksen kautta syntyvään luovaan liikkeeseen ja tanssiin. Tutkitaan minkälaisia mielikuvitusmaailmoja, tansseja ja tapahtumia leikin kautta voidaan löytää. Millaista on leikki ja tanssi eri-ikäisten kesken?

Kurssikertojen teemat kulkevat peleistä tarinoihin ja vapaaseen assosiaatioon. Tunnit alkavat yhteisellä lämmityksellä ja jatkuvat ohjattuihin helppoihin liikkeellisiin tehtäviin, jotka johdattavat kohti omaa ja yhteistä tanssia.

Tanssi ja Leikki -kurssin liittyy syksyllä 2023 Zodiakissa ensi-iltansa saavaan Virva Talosen ja työryhmän tanssiteokseen nimeltään PLAY (with me), jossa on mukana sekä lapsi- että aikuisesiintyjiä. Teos käsittelee leikkiä, ikää ja vallan kysymyksiä.

Kurssi ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa tai -kokemusta.
Lasten suositusikä kurssille on 7-11 v.

Mukaan on hyvä ottaa liikkumiseen soveltuvat vaatteet sekä juomapullo. Kurssi ohjataan suomen ja tarvittaessa englannin kielellä.

* * *

Tanssitaiteilija VIRVA TALONEN työskentelee tanssin vapaalla kentällä koreografina, esiintyjänä ja kirjoittajana. Taiteellisessa työskentelyssään hän keskittyy tällä hetkellä ihmisyyden olemassaolon haurauden ja voimakkuuden väliseen ristiriitaan ja siitä syntyvän olosuhteen tutkimiseen. Hänen koreografinen työskentelynsä keskittyy ruumiin liikkeen, kosketuksen toiminnon ja kirjoittamisen synnyttämään vireeseen. Teoksissaan hän on käsitellyt ikää, keskeneräisyyttä, sukulaisuutta, pelkoa ja empatiaa sekä kotia. Hänen viimeisin teoksensa IHONA (2021) käsitteli ihoa.

Virvan teoksia on kantaesitetty mm. Zodiak -Uuden tanssin keskuksessa, Barker -teatterissa, Routa Companyssä, Kiasmassa sekä eri festivaaleilla Suomessa. Lisäksi hän on työskennellyt mm. Japanissa, Palestiinassa, Etelä-Afrikassa ja Skotlannissa. Virva Talonen työskentelee suomalaiseen tanssitaiteeseen keskittyvässä Liikekieli.com -verkkolehdessä. Hänelle on myönnetty Taiteen edistämiskeskuksen taiteilija-apuraha vuosille 2020-2023.

www.zodiak.fi/fi/kurssit-ja-tyopajat/tanssi-ja-leikki-lapsen-ja-aikuisen-yhteinen-tanssikurssi-virva-talonen

Avoinna

to 12.1.2023 klo 18:00 - 19:30
ti 17.1.2023 klo 18:00 - 19:30
to 26.1.2023 klo 18:00 - 19:30
to 2.2.2023 klo 18:00 - 19:30

Järjestäjä

Zodiak – Uuden tanssin keskus